Viikko sitten
vietimme viikonlopun rapujuhlissa sadonkorjuutunnelmissa Hartolassa, Misun landella.Oli
juuri niitä, viimeisiä, lämpimiä kesäisiä päiviä ja tontin puutarha täynnä
kypsynyttä satoa. Sieltä poimimme vaikka mitä viikonlopun safkoiksi.
Ensimmäistä
kertaa teimme kesäkurpitsankukkia. Oluttaikinassa friteerattuina. Oi.
Olutfriteeratut
kesäkurpitsankukat
3 dl vaaleaa
lager-olutta, 2 dl vehnäjauhoja, 2 tl leivinjauhetta, hyppysellinen oreganoa,
suolaa ja pippuria, paistamiseen auringonkukkaöljyä, viimeistelyyn sitruunaa.
Sekoita
frittitaikina ja anna turvota puolisen tuntia. Pese ja kuivaa
kesäkurpitsankukat varovasti. Pyörittele kukat taikinassa. Lämmitä öljy
kattilassa, kokeile öljyn sopivuutta laittamalla pieni pala frittitaikinaa
paistumaan. jos taikinapala ruskistuu kauniista, niin öljy on sopivaa. Laita
aina vain muutama kukka kerrallaan paistumaan ja anna niiden ruskistua
kullankeltaiseksi. Nosta reikäkauhalla talouspaperilla päällystetyn lautasen
päälle valumaan. Purista päälle hiema sitruunamehua ja nauti heti.
Puutarhasta tuli tomaattia salaattiin, yrttejä kaikkiin ruokiin, marjoja jälkkäriksi ja paljon kesäkurpitsaa.
Teimme kesäkurpitsaröstejä.
Kesäkurpitsaröstit
Iso 1/2 (tai pieni kokonainen) kesäkurpitsa, 1 kananmuna, suolaa ja pippuria, paistamiseen oliiviöljyä.
Raasta kesäkurpitsa, suolaa raaste ja valuta puolisen tuntia siivilän läpi. Puristele loppu neste pois ja sekoita raaste munaan ja maisteisiin, Tee pieniä litteitä kekoja massasta. Paista kullanruskeaksi kuumassa öljyssä.
Nauti oikean kreikkalaisen tzatsikin kanssa.
Misu oli keännyt mustikoitakin metsän puolelta. Syötiin iltapäiväkahvin kera perinteistä Misun mustikkapiirakkaa. (Sitä syötiin muuten myös aamukahvin kanssa. Nam).
Nii kaunista. Mutta vähän näkyi jo että luonto on valmistautumassa talveen. Ensi vuoteen puutarha!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti