keskiviikko 8. kesäkuuta 2016

Somehitti pekoniraparperi - jatkoon vai hylkyyn?


Kaikki grillaavar nyt raparperipekonia, niin kyllähän meitsinkin piti. Varsinkin kun Facebookissa kysyttiin minulta tälle olutsuositustakin. 


Minä tein ja maistoin. Maistui rasvaiselta ja kirpeältä. En tykännyt. Sitten tein saman toisen kerran, mutta sivelin hunajaa raparpereihin ennen pekonia. Toimi. 




Raparperi&hunaja&pekoni

Noin 4 vartta raparperia
Paketti pekonia
Hunajaa
Grilli

Sivele raparperinvarret hunajalla ( jos varret ovat tosi paksuja, niin leikkaa pituussuunnassa ohemmaksi) ja kääri pekoniin. Grillaa. Nauti heti.

Juomaksi vaalea, hapan vehnäolut tai kevyt saison-olut.

Ps. Pekoniparsat ovat kyllä parempia.

5 kommenttia:

  1. Ja kesäsipulien varret pekoniinkäärittynä 😁

    VastaaPoista
  2. Raparpekoni on hyvää, mutta makeutta täytyy lisätä yllättävän paljon jotta se nousisi pekoninrasvan ja raparperin happamuuden rinnalle.

    VastaaPoista
  3. Olen samaa mieltä: pekoniparsat ovat parempia. Seuraavalla kerralla kun teen pekoniraparperia lisään enemmän makeutta raparperien päälle. Tavallinen ruokokidesokeri ei taida riittää. Vuohenjuusto, jota tarjosin pekoniparsojen kyljessä, tosin tasoitti myös hienosti hapokkuutta.

    VastaaPoista
  4. Mä laitoin paljon hunajaa... Mutta juustoidea on kans hyvä.

    VastaaPoista