tiistai 15. syyskuuta 2015

Chorizolla täytettyä siideribroileria ja unkarilaiset gnocchit


Meillä syödään viikolla aika vähän lihaa, joten satsaamme viikonloppuisin liharuokaan enemmän. Monella broileri on pikaista arkisafkaa, mutta vähän panostamalla kanalla on paikkansa myös viikonlopun aterialla. Sain kokeiluun Jyväbroilerin filettä siipiluilla ja sehän sopi viikonloppumenuhun paremmin kuin hyvin. Jes.

Tässäpä tyypillinen viikonlopun ruoka: Chorizolla täytettyä siideribroileria, vuohenjuustocreme ja unkarilaiset gnocchit. Nam.







Chorizo-siideribroileri

1 pkt Jyväbroilerin filettä siipiluilla
Noin 200 g chorizoa viipaleina
Noin 6-8 valkosipulinkynttä viipaloituna
1/2 sitruuna viipaloituna

Paistomarinadi
2 dl kuivaa omenasiideriä
1 rkl makeaa paprikajauhetta
1/2 sitruunan mehu
Suolaa ja mustapippuria

Sekoita marinadin ainekset. Laita fileet uunivuokaan ja hiero marinadi fileisiin. Tunge chorizopalat fileiden nahan alle, kuten myös osa valkosipulinkynsistä. Laita sitruunaviipaleet fileiden pälle. Anna marinoitua  ainakin tunnin. Paista 200 asteessa noin 40 minuuttia tai kunnes fileet ovat mehevän kypsiä ja fileiden nahka rapeaa.

Unkarilaiset gnocchit

5 perunaa
2,3 dl vehnäjauhoja
1 kanamuna
1 rkl öljyä
Ripaus suolaa

Viimeistelyyn:
Öljyä
2 dl korppujauhoja

Keitä perunat kuorineen ja kuori ne kuumina. Muussaa perunat ja lisää loput raaka-aineet. Alusta kiinteä taikina, ja jos jää irtonaiseksi, niin lisää hieman jauhoja. Muotoile taikinasta pötkö, jaa se viiteen ja rullaa jokaisesta palasta pitkä puikko. Leikkaa puikosta pieniä, noin 2 cm paloja ja rullaa ne käsissä pitkänomaisiksi. Kiehuta vettä kattilassa ja kleitä pari kourallista gnoccheja kerrallaan kunnes nousevat veden pinnalle. Laita siivilään kunnes kaikki on keitetty. Kuumenna eri kattilassa öljy, ja paahda korppujauhot kullanruskeaksi. Lisää joukkoon gnocchit ja pyörittele niitä kattilassa noin 2-3 minuuttia.

Vuohenjuustocreme:
200 g  kuoretonta vuohenjuustoa
1,5 dl turkkilaista jugurttia
Suolaa

Sekoita ainekset ja anna tekeytyä jääkaapissa muun ruuan valmistuksen ajan.

Tarjoa chorizolla täytetty siideribroileri vuohenjuustocremen, gnoccien ja kasvisten kera.

Juomana tietysti kuiva omenasiideri viikonlopun kunniaksi. Koska viikonloppu on parasta.


Yhteistyössä Jyväbroiler

3 kommenttia: