tiistai 29. huhtikuuta 2014

Klara Vappen vaan!


Munkkeja vapuksi - Tottakai.

Tämä resepti on tehty ja kuvattu duuniin toissa vapuksi. Idea on alunperin lainattu Fazerin tiskiltä Gastrosta pari vuotta sitten. Mutta ei se mitään, hyvää kun on!



Resepti ja staili minä, kuva aina niin taitava Sami Repo.

Taikina:
2 dl maitoa, 1 dl  omenamehua, 25 g tuorehiivaa, ripaus suolaa, 1 dl sokeria, 1 kananmuna, 8,5 dl vehnäjauhoja, 75 g voita tai margariinia, kookosöljyä paistoon.

Pintaan:
sokeria, 100 g sulatettua suklaata, hasselpähkinärouhetta tai strösseleitä, riippuu syöjien ikäjakaumasta. Meillä laitetaan molempia.

Lämmitä maito ja mehu kädenlämpöiseksi. Murenna hiiva nesteeseen. Lisää sitten suola, sokeri ja kananmuna. Lisää vehnäjauhot osissa ja alusta taikina pehmeäksi. Lisää lopuksi voi ja alusta se taikinaan. Pyörittele taikinasta pieniä pyörylöitä ja anna niiden kohota noin 30 minuuttia. Kuumenna öljyä pienessä padassa. Kokeile rasvan kuumuutta koepaistamalla yksi munkki. Rasva on sopivan kuumaa, kun munkki kypsyy sisältä ja paahtuu molemmin puolin lageroluen väriseksi. Nosta reikäkauhalla muutama munkki kerrallaan kypsymään ja käännä ne kypsymisen aikana. Nosta munkit talouspaperille ja pyörittele lämpimänä sokerissa. Sulata suklaa. Dippaa munkit ensin suklaaseen ja sitten pähkinärouheeseen. 


Juomana ennustetun kylmän Vapun kunniaksi lämmittävä belgi-ale aikuisille, ja simaa autoa ajaville ja skideille! 

4 kommenttia:

  1. Uskon että nämä munkit olisivat meidän lasten suosikkeja :) varsinkin kun ne on koristeltu strösselillä! Hauskaa Vappua!

    VastaaPoista
  2. Kiitos samoin! Kun tekee munkeista tarpeeksi pieniä, lapset tykkäävät enemmän. Ainakin meidän skidit tykkää kaikista pienistä leivonnaisista....

    VastaaPoista
  3. Hyvän kuuloinen resepti. Ja aah, todella hieno kuva - niin staili kun Saminkin osuus!

    VastaaPoista