sunnuntai 23. joulukuuta 2012

Jamie&Jyri - suklaatryffelimestarit


Vielä ehtii tehdä joulutryffeleitä. Ja näitä kandeekin. Olen syönyt paljon kotonatehtyjä tryffeleitä (myös itseni tekemiä) mutta nämä on parempia kuin mitkään muut. Erinomainen konsistenssi. Ja maku.



Resepti on Jamie Oliverin ja toteutus on Pakilan Jyrin.

300 ml kermaa, nokare suolatonta voita, 300 g hyvää tummaa suklaata paloiksi murrettuna, hyppysellinen merisuolaa, loraus brandya/konua/jallua/porteria

Maustamiseen vaikka 1 klementiinin raastettu kuori tai pähkinämurskaa tai hyppysellinen chiliä tai appelsiinilikööriä tai kookoshiutaleita tai ihan mitä mieleen tulee.

Lämmitä kerma, älä kiehuta. Kun kerman pinta rupeaa kuplimaan, lisää voi. Kun voi on sulanut, kaada seos suklaapalojen päälle kulhoon sekoittaen rauhallisesti. Lisää suola ja sitten brandy, sekoittaen rauhallisesti. Kaada seos pieneen kulhoon ja laita jähmettymään jääkaappiin pariksi tunniksi.( Jos sinulla on muotti, niinkuin Jyrillä, laita suoraan muotteihin.)  Muuten ota seos ja anna seistä huoneenlämmössä puoli tuntia. Varaa viereesi pieni kuppi kuumaa vettä ja muotoile palloja suklaamassasta, kastaen ennen suklaan kauhomista lusikkaa kuumassa vedessä. Pyörittele kookos/pähkinä/kaakaojauhossa palloset ja laita kylmään hetkeksi.

Tarjoa heti tai huomenna tai ensi viikolla. Juomaksi tummaa portteria tai makeaa jälkiruokaviiniä.

Suosittelen. Ja aion tehdä ensi vuonna jouluksi. Hankin söpöt muotitkin.

2 kommenttia:

  1. onko tossa virhe kun suklaata ja kermaa on sama määrä? tostahan tulee todella löysää

    VastaaPoista
  2. Kyllä se näin on. (Jamien alkuperäinen resepti löytyy tästä postauksesta Jamien nimen alta klikkaamalla.) Ja näin Jyrikin sen teki. Tosin kermahan on millilitraa ja suklaa grammaa....

    VastaaPoista