tiistai 23. elokuuta 2011

Ruokaa ulkona ja kotona




Sunnuntai ilta ja lettuja. Mika teki.

Lettutaikina
2 munaa
5 dl olutta tai maitoa tai kivennäisvettä (makeisiin lettuihin omenasiideriä tai omenamehua)
2,5 dl vehnäjauhoja
suolaa, (makeisiin lettuihin kanelia, sokeria)
2 rkl voisulaa tai öljyä
Vatkaa munat. Lisää vatkaten joukkoon neste, jauhot, mausteet ja rasva. Anna taikinan turvota noin puoli tuntia. Paista kuumalla pannulla letuiksi.

Me rakastetaan lettuja joten me syödään lettuja sekä suolaisina että makeina.

Kinkku-sipuli-pekonitäyte
1 sipuli
300 g kinkkua tai savukylkeä
150 g pekonia
Kuullota sipulikuutiot ja lisää kinkkukuutiot, paista seosta hieman. Paista pekoni erikseen, valuta se talouspaperin päällä. Yhdistä sipuli-kinkkuseos ja pekoni. Täytä letut ja kääri rullalle. Voit myös raastaa käärittyjen lettujen päälle juustoa ja laittaa letut hetkeksi uuniin. Tarjoa salaatin kera.
Kasvissyöjät voi laittaa sieniä kinkun ja pekonin sijaan, yhtä hyvää.


Karamellisoidut omenat

3 omenaa
50 g voita
0,5 dl palmusokeria
Kuori ja kuutioi omenat. Sulata voi ja lisää sokeri. Anna voi-sokeriseoksen kiehahtaa ja sekoita joukkoon omenakuutiot. Hauduta seosta miedolla lämmöllä niin kauan, että se muuttuu kullanruskeaksi. Varo, ettei sokeri pala. Laita nokare karamellisoitunutta omenaa letun sisään ja kääri rullalle.

Näillä täytteillä on hyvää. Tai sitten me syödään lettuja vaan hillon ja kanelisokerin kanssa. Nam.

Päivällä oltiin Ravintolapäivässä. Sekin oli Nam.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti