sunnuntai 12. maaliskuuta 2017

Avokadoleipä kymmenellä tavalla

Niin minä, kuin kaikki muutkin ovat kilahtaneet avokadoleipään. Siis leipään, missä on siivutettuja avokadoviipaleita päällä.

Koska kuitenkin pelkkä avokado vähän kyllästyttää, tässä kymmenen vinkkiä mitä muuta sen avokadon lisäksi voi leivälleen latoa. Nämä on kaikki Munkkisaaressa testattuja ja hyväksi havaittuja.Erittäin hyviä ovat avokadoviipaileiden alle kalkkunameetwursti, fetajuusto, prosciutto-kinkku ja kylmäsavulohi.  Jos haluaa käyttää vain levitettä, maustamaton tuorejuusto on ihanaa tai sitten piparjuurituorejuusto. Maapähkinä- tai cashewpähkinävoi käy myös avokadoviipaleiden alle.

Vähän enemmän vaivaa jos näkee, niin voi tehdä avokadohummusta sekoittamalla muussattua kypsää avokadoa(tätä teen, jos avokado on pikkaisen liian kypsä) hummukseen ja maustamalla sen tilkalla limelehua ja hyppysellisellä suolaa. Päälle voi laittaa vielä tuoreita yrttejä(jos avokado on raaempi, niin hummuksen voi laittaa alle, ja avokadot päälle siivuina). 

Toinen hyvä leipä on sellainen, missä cheddar-juustoa on sulatettu uunissa leivän päälle ja sitten vaan viimeistellään herkku avokadoviipaleilla ja mustapippurilla.(Myös edellisen päivän pizza on tosi hyvää jälleenlämmitettynä avokadosiivujen kera)

Oiva ja pelkistetty versio avokadoleivästä on Kahvila Kuumasta pöllitty ja muokattu: Suolaista voita, avokadoviipaleita ja paahdettuja seesaminsiemeniä.

Leipänä itse suosin yleensä ruisleipää (paitsi pähkinävoitapauksessa, jolloin paahtoleipä on parasta). Oma suosikkini viime aikoina on ollut Fazerin ruisjuuresleipä, joka on kivasti vähän makeaa. Minä kun aina laitan avokadon päälle hieman suolaa ja mustapippuria.

PS. Lopuksi avokadovinkki: Itse en osta syöntikypsiä avokadoja vaan sen halvemman pussin, jossa on raakoja avokadoja. Kypsytän avokadot itse keittiön pöydällä omenoiden joukossa, koska silloin ne itse asiassa kypsyvät tasaisemmin kuin ne valmiiksi kypsät. Pussista riittää noin kuudeksi päiväksi ja pääse vähän halvemmalla.  

2 kommenttia:

  1. Musta simppeli avocadoviipaleita, oliiviöljyä ja päälle vähän sormisuolaa on ehkä paras.. mozzarellakin mukana on kiva

    VastaaPoista