keskiviikko 11. maaliskuuta 2015

The Cock - uusi ravintola Kaartinkaupungissa


Testasimme oluenteon lomassa viikonloppuna Kaartinkaupungin uusimman tulokkaan, The Cock-ravintolan, joka on Sandrosta jo hyvin tunnetun Richard McCormickin ja Relanderin Villen avaama uusi mesta. Lauantaina paikassa harjoteltiin ja virallisesti ravintola avasi tiistaina.

Paikka oli jaettu kahteen eri tasoon. Yläkertaan otetaan jengiä ilman varausta ja alakertaan varauksella. Me menimme alakertaan, jossa tilasimme suoraan menun. Kahdeksan ruokalajia.


Alkuun tuli pari osteria, kahta hyvin sandromaista salaattia (ihania), ja jotain mitä en muista. Kaikki olivat tosi hyviä, mutta aika pieniä. Pelkäsimme jo, ettemme tule täyteen. (Pahin ravintolapainajainen maun lisäksi).


Kun seuraavat neljä ruokaa tulivat pöytään, rauhoituimme. Niissä riitti syötävää. Erinomainen brokkolitempura, törkeän hyvät wingsit ja nami sisäfile perunoineen hurmasivat meidät. Kaikkein parasta oli kermaiset vaniljapavut, jotka olivat erilaisia, yllättäviä ja todella hyviä.

Ainoa puutos oli leipä, jota joutui pyytämään monta kertaa. Meille kerrottiin, että tulevaisuudessa leipää tuodaan automaattisesti. Huh. Kaikki kastikkeet olivat nimittäin niin hyviä, että ne on pakko pyyhkäistä leivällä lautaselta. Tai sitten nuolla lautanen, joka ei ehkä ole sosiaalisesti ravintolassa niin hyväksyttävää.

Tarjoilu oli todella ystävällistä, mutta (tietysti) vielä vähän haparoivaa. Itse join pari talon drinkkiä, talon GTn ja Clementine-nimisen roska-tyylisen juoman. Molemmat juomat olivat raikkaita, mutta todella samanmakuisia. Miksiköhän?


Yksi ravintolan parhaista ideoista oli erillinen jälkiruokapöytä. PingPong-sellainen. Täynnä jälkkäriä.Unelmaa. Brownieta, moussea, kahvikakkuja, kaikkea. Hyvää. Sitäpaitsi, miten helppoa keittiölle. Ei tarvita jälkkärikylmäkköä, kaikki voidaan tehdä etukäteen ja laittaa tarjolle tarvittaessa. Plussaa tästä. Tehokasta ja erilaista.

Olutvalikoima on lyhyt, mutta listaan sopiva. Pale alea ja India Pale Alea. Hanassa Lapin Kulta. Viinejä sai laseittan muutamaa ekä punaisena että valkoisena. Kuohuvaankin on.

Positiivinen kokemus kaiken kaikkiaan. Mietimme että seuraavaksi testaamme aamiaisen. Se kuulosti hyvältä. 

Kivaa, että Kaartinkaupunkiin tuli lisää paikkoja. Nythän siellä on jo Pastis, Hodari ja Hummeri, Hans Välimäen Rikhard von Trappe, ja monta muuta. Jee!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti