sunnuntai 3. helmikuuta 2013

Paras kasvislasagne mitä olen syönyt - kertaa kaksi


Välillä tekee mieli vain kasviksista tehtyä ruokaa. Jossa olisi paljon kasviksia. En tiedä miksi, kun muuten olen ihan sekasyöjä.  Silloin kun kasvisinto valtaa, joutuu vaan aina vähän pyörittelemään, että mitä tekisi. Sen täytyy olla täyttävää, ettei pienet jää nälkäiseksi ja Mikankin olisi hyvä tykätä siitä. Mitähän sitä keksisi?

Mutta ei hätää, nyt löysin ruuan, jonka kasvisversio on vaan tajuttoman hyvää.

Kasvislasagne. Eikä vaan mikä tahansa, vaan kasvis-pinaatti-feta-lasagne. Ja sen johdannainen tomaatti-kasvis-parmesan-lasagne. Eipä tule enää miettimishuolia. 

Koko homman juju on että kaikki kasvikset raastetaan lasagnen täytteeseen. Kasvisten maut sekoittuvat mehukkaaksi ja rakenne on tasaisen muruinen. Ihana.



Feta-pinaatti lasagne

1 vihreä paprika, 1 kesäkurpitsa, 1/2 brokkoli, 1 sipuli, 1 pkt pinaattia, 2 valkosipulinkynttä, 1 prk rahkaa, lasagnelevyjä, vajaa paketti fetaa, oliiviöljyä, pippuria, parmesanraastetta. (loraus valkoviiniä/kuivaa omenasiideriä/vehnäolutta) jotain kuivayrttiä, minulla oli rakuunaa ja meiramia.

Raasta paprika, brokkoli, kesäkurpitsa, sipuli. Viipaloi valkosipuli ja kuullota öljyssä. Purista kuivaksi raaste(älä heitä pois syntynyttä lientä), ja kuullota myös öljyssä pehmeäksi. Lisää pinaatti ja kuullota. Lisää liemi ja hauduta hetki. Lisää rahka ja sekoittele tasaiseksi. Voit lurauttaa vähän valkoviiniä, kuivaa omenasiirediä tai vehnäolutta joukkoon. Mausta jollain yrtillä ja pippurilla.

Sivele vuoka öljyllä. Laita kastiketta pohjalle, murusta fetaa, sitten lasagnelevyjä, sitten kastiketta, fetaa, ja levyjä ja kastiketta ja levyjä. Lopuksi vähän kastiketta, murustele pinnalle vielä fetaa ja vähän parmesania.

Laita uuniin 180 astetta noin 30-40 minuuttia. Jos lasagne tuntuu kuivuvan liikaa, valuttele vettä reunoista hieman sisään.

Jos et tykkää fetasta, jätä pinaatti pois, laita sijalle tomaattikastiketta. Enemmän parmesania. Muuten ihan sama.

13 kommenttia:

  1. Testaan tänään. Hetken mietin, miksi pinaatti pitää jättää pois, jos ei tykkää fetasta :) Määrät on ehkä vähän epämääräisiä, mutta kai se maalaisjärjellä menee.
    ps. brokkoli on suomeksi parsakaali

    VastaaPoista
  2. Kiitos reseptistä. Hyvää tuli. Laitoin kaapista vielä pinaattilasagnelevyjä, niin mukavan vihree annos. Vierelle hieman tuorekurkkua. Pitää kokeilla joskus tuota pinaatitonta versiota tomaattikastikkeella.

    VastaaPoista
  3. löysin tämän googlesta ja kokeilin. siitä tuli PARAS LASAGNE MITÄ OLEN SYÖNYT. ohjeeseesi lisäsin vielä cheddar raastetta ja sieniä, lopputulos oli samanlainen kuin lempi pitsatäytteeni olisivat tavanneet taivaassa ja taivaallisessa yhteynsulautuneessa liitossa siirtyivät suuhuni! suosittelen kaikille!

    VastaaPoista
  4. Kiitos lisävinkeistä! Molemmat menee kokeiluun :)

    VastaaPoista
  5. Mikalle sellanen vinkki, että ihminen oppii tykkäämään asioista. Olut maistuu harvasta hyvältä ensimmäisen kerran, mutta kohta siitä tykkää. Näin monen muunkin ruoka- ja nautintoaineen kanssa. Kasviksista kannattaa opetella tykkäämään koska ovat terveellisiä ja tykkääminen ei ole sen haasteellisempaa kuin oluesta (=kasvistuote) tykkäämään opettelu. Anyway, hyvä resepti vaikka näin kasvissyöjälle vaatii vähän modausta, jos haluaa jättää eläinperäiset tuotteet pois. Tomaattikastike versio vielä kokeilematta.

    VastaaPoista
  6. Periaatteessa voi laittaa sitä soijarahkaa/jugurttia (Alpro) ja rouhetta, niin ok tulee. Vähän enemmän vaan sitten suolaa,....

    VastaaPoista
  7. Oma sekoiluni; kaikki täytteet esikypsennetään isolla pannulla. Tomaattimurskaa prk, sipuli kuullotettuna, 3 valkosip.kynttä ohuina siivuina, kesäkurpitsaa oli jäljellä puolikas, se kuutioina, 3 porkkanaa raastettuina, parsakaalista parhaat osat eli n. puolikas ilman kantoja, punaisia papuja purkillinen, juustokermaa 2dl, vettä n. 2dl, suolaa reilu 1/2 tl, 1/2 tl mustapipp., 1rkl pastamaustetta. Lasagnelevyjä 6-7kahdessa kerroksessa, päällä loppu kastikesekoitus.
    Kypsentyivät n. vartin pannulla, Nyt on uunissa ja tulos selviää pian.
    Herkkusieniä olisi ollut, mutta puoliso ei sitä syö...

    VastaaPoista
  8. Nami-nam! :) Lisäsin kastikkeen vielä purkki basilika pestoa ja lasagneen kerrokset tomaatteja + tuoreetta basilikaa :) Hyvä tuli :)

    VastaaPoista
  9. Hyvähyvä. Tämä on edelleen lempireseptejäni, me syödään tätä ainakin kerran kuussa...

    VastaaPoista
  10. Kuinka iso lasagne/vuoka tällä reseptillä tulee ? :)

    VastaaPoista
  11. Sellainen perus. Noin 23cmx30 cm.

    VastaaPoista
  12. Vau! Aivan mahtava resepti ja loistava vaihtoehto perinteiselle tomaattipohjaiselle kasvis lasagnelle. Kiitos kun jaoit! :-) Itse lisäsin reilusti enemmän fetaa (1,5 pakettia per vuoka), lorotin joukkoon vähän kermaa (vahingossa ostamani rasvattoman maitorahkan kaveriksi) ja mausteiksi riitti vain nokkossuola ja pippuri. Tuli niin hyvää, että 11 hengen illallis seurue tyhjensi lasagne vuoat viimeistä murua myöten.

    VastaaPoista
  13. Siis.. puuttuuko ohjeesta valkokastike? Tein tuon ohjeen mukaan ja ei siitä täytteestä kyllä tullut nestettä niin paljoa että lasangelevyt olisi pehmenneet. Jäivät kovaksi loppumaksi.

    VastaaPoista