keskiviikko 15. maaliskuuta 2017

Mallaspossua oluessa&uunissa


Nykyään oma filosofiani on lihan suhteen - vähemmän mutta parempaa. Yritän välttää sitä halvinta kamaa ja suosia laatua lihassakin. Nykyään onneksi vaihtoehtoja on.

Tämän takia kiljuin onnesta kun Kaartilan Mallaspossu tarjosi lihaa reseptikokeiluun.  Tämä possunliha on minulle lähellä sydäntä myös sen takia, että lihapossujen ruokinnan perustan muodostaa Saimaan Juomatehtaan oluen valmistuksessa käytetty mäski. Panimo tekee mäskin luomuviljasta ja oluenpanon jälkeen se kierrätetään Kaartilan tilalle. Mäskiä sekoitetaan mm. kotimaisen vehnän, rypsirouheen, herneen tai härkäpavun kanssa. Siinä on syytä kerrakseen ostaa tätä possua. Maun lisäksi tietysti.

Me saimme kokeiltavaksemme mm. tosi hyvää kassleria, josta päätimme tehdä itämaishenkisen possupadan. Inkiväärioluella.


Itämaista possupataa

Noin 1 kg kassleria, 3 valkosipulinkynttä(kuorittuna ja viipaloituna), noin 4 cm pala tuoretta inkivääriä(kuorittuna ja viipaloituna), vajaa desi öljyä, 5 rkl palmusokeria, vajaa desi inkiväärillä maustettua olutta (meillä Hiisi Inki, inkiväärinen pale ale), 4 rkl soijakastiketta, 3 rkl valkoviinietikkaa, suolaa ja mustapippuria, rosépippuria ja tuoretta korianteria viimeistelyyn

Kuutio liha. Kuullota valkosipulia ja inkivääriä öljyssä padassa koko ajan sekoitellen. Lisää sokeri ja jatka sekoittamista kunnes sokeri sulaa. Lisää lihanpalat ja ruskista viitisen minuuttia. Lisää sitten olut, soija, etikka, suola ja pippuria. Hauduta liha kannen alla kypsäksi noin parin tunnin ajan. Katso että liha on mureaa ja liemi on kiehunut kokoon(sen pitäisi olla sakeaa). Maista lientä aina välillä.

Me tarjosimme lihan paistetuilla vihreillä pavuilla ja ruusukaaleilla sekä basmatiriisillä. Päälle revittiin korianterisilppua ja siroteltiin rosépippuria( ihan kingi mauste, kannattaa käyttää!). Juomana tietysti sama olut, kuin mitä ruuanlaitossakin käytettiin.

Possunlihan tarjosi Kaartilan Mallaspossu, koko perhe kiittää!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti