torstai 9. maaliskuuta 2017

Ravintola hoodeilla - Lönkka 11

Tiedättekö, kun haluaa mennä ulos syömään hyvää ruokaa kavereiden kanssa paikkaan missä on isot annokset, hyvä meininki ja oivaa olutta? Kun haluaa jutella ja hengailla sekä syödä ja juoda hyvin, ilman että pitäisi liikaa keskittyä.

Ravintola Lönkka 11 on juuri sellainen paikka, missä näin voi tehdä. Mennä, syödä, juoda ja jutella. Ruokalista sopii monelle, olut- ja muukin juomavalikoima on laaja sekä pienpanimopainotteinen ja palvelu sujuvan ystävällistä.


Kävimme Mikan kanssa katsastamassa ravintolan tarjonnan. Ruokalistalta löytyi monta hyvää annosta, mutta koska listalla oli tartar-pihviä, se piti tilata (tilaan aina tartarin, jos sitä ravintolasta saa). Annos oli erinomainen. Ruokajuomana Donut Islandin (koska pitäähän sitä vähän vetää kotiinpäin) Frisco Disco, jonka sitrusmaiset aromit leikkasivat hyvin tartarin suolaisuutta ja lihaisuutta. Mika söi lohta alkuun Maku Brewingin IPA-oluen kera.

Pääruuista väiteltiin vähän, koska molemmat olisivat halunneet ottaa ribsit. Kompromissina minä otin fish&chips-annoksen, kun sain lupauksen maistaa ribsit-annosta. Oma valinta oli napakymppi. Hyvää fish&chipsiä on vaikea saada, mutta tämä oli oiva. Kala oli rapeaa ulkoa ja mehevää sisältä, mukana ollut sitruunamajoneesi kruunasi kaiken. Juomaksi Kanava Panimon Red Ale, joka maltaisella makeudellaan toimi hyvin rasvaisen ja suolaisen annoksen kanssa.  Ribsit olivat tällä kertaa itämaisittain maustettuja ja ihanan tahmaisia. Plussa tulee myös rapeista bataattiranskalaisista. Tämän annoksen kanssa toimi sekä IPA- että tupla-IPA-oluet, jotka leikkaavat humaloinnilla ribsien rasvaisuutta sekä bataattiranskalaisten makeutta.

Jälkkäri oli yksi parhaista pitkään aikaan; salmiakkipavlova. Kaunis ja hyvä. Todella hyvä. Otimme myös churrot, joitka olivat tällä kertaa jääneet vähän taikinamaisen oloisiksi sisältä.

Kokonaisuutena siis kiva paikka. Minusta sopiva mutkattomaan syömiseen ja hengailuun suurenkin joukon kera.

Illallisen tarjosi Lönkka 11, kiitos siitä! 

Ps. Lönkka järjestää myös oluttastingeja, joihin voi ilmoittautua ennalta. Helppo ja hyvä tapa päästä kärryille erilaisista oluista jonkin panimon edustajan kera. Katso täältä tastingit.  Suositella voi vaikka Donut Islandin oluttastingia 29.4. (tietty)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti