Yksi lempikesäresepteistäni on vietnamilaiset kääryleet. Ennen näitä syötiin heti käärimisen jälkeen, mutta nyt kun käytössä on Jyri airfryer, vielä parempia nämä ovat siellä fritattuna. Sisään voi tunkea mitä vaan, itse rakastan kun näissä on avokadoa. Jos haluaa laittaa muuta kuin pelkkää kasvista, isot katkaravut ovat mainioita.
Fritatut vietnamilaiset kevätkääryleet ja oluinen maapähkinädippi
Vietnamilaiset kevätkääryleet:
2 avokadoa
2-3 porkkanaa
1 kurkku
1 keltainen paprika
Noin 12 arkkia riisipaperia
Lämmintä vettä
Öljyä paistamiseen
Dippi:
1 dl sileää maapähkinävoita
1/2 dl New England Pale Ale -olutta tai kevyesti humaloitua NEIPAA
2 rkl sweet sour -kastiketta
2 rkl soijakastiketta
1/2 tuoretta chiliä
Sekoita dipin ainekset, paitsi chili, sauvasekoittimella ja laita viileään. Viipaloi kurkku, paprika ja porkkanat ohuiksi siivuiksi. Poista avokadon kivi, irrota sisus kuoresta ja siivuta se. Laita isolle keittolautaselle lämmintä vettä ja laita riisipaperi notkeutumaan sinne. Kokoa sitten paperin keskellä kasviksia ja taittele rullaksi, käännä kiinni päät. Kun kaikki rullat on tehty, kuumenna öljy ja paista nopeasti molemmin puolin. Tarjoa dipin kera. Ota olut seuraksi, tähän sopii mm. NEPA, NEIPA, belgityylinen witbier, lager, pale ale.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti