Lihaton lokakuu alkaa taas jo kahdeksannen kerran! Sen kunniaksi kertauksena paras kasvislasagnen reseptini vuosien takaa. Tämä on edelleen toisiksi luetuin resepti unkarilaisen gulassin jälkeen. Nyt lohattoman lokakuun yhterydessä ryhditäydytään taas ja on tulossa kerran viikossa kasvisresepti!
Feta-pinaatti lasagne
- 1 vihreä paprika
- 1 kesäkurpitsa
- 1/2 brokkoli,
- 1 sipuli
- 1 pkt pinaattia
- 2 valkosipulinkynttä
- 2,5 dl turkkilaista jugurttia
- lasagnelevyjä
- 200 g fetaa
- oliiviöljyä
- mustapippuria
- noin 1,5 dl parmesanraastetta
- 2 dl vehnäolutta
- kuivattua rakuunaa ja meiramia
Raasta paprika, brokkoli, kesäkurpitsa, sipuli. Viipaloi valkosipuli ja
kuullota öljyssä. Purista kuivaksi vihannesraaste(älä heitä pois syntynyttä
lientä), ja kuullota myös öljyssä pehmeäksi. Lisää pinaatti ja kuullota.
Lisää liemi ja hauduta hetki. Lisää jugurtti ja sekoittele tasaiseksi.
Voit lurauttaa nyt vehnäolutta
joukkoon. Mausta.
Sivele uunivuoka öljyllä. Laita kastiketta pohjalle, murusta fetaa, sitten
lasagnelevyjä, sitten kastiketta, fetaa, ja levyjä ja kastiketta ja
levyjä. Lopuksi vähän kastiketta, murustele pinnalle vielä fetaa ja lopuksi parmesania.
Laita uuniin 180 astetta noin 30-40 minuuttia. Jos lasagne tuntuu kuivuvan liikaa, valuttele vettä reunoista hieman sisään.
Tarjoa kuumana, juomaksi belgityylinen vehnäolut, hedelmäinen savignon blanc-valkkari tai kuiva omenasiideri.
VINKKI: toimii myös tomaattipohjaisena, korvaa vehnäolut tomaattimurskalla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti