torstai 21. lokakuuta 2021

Viikon resepti: Olutpaahdetut rapeat chiliruusukaalit ja sinihomejuustodippi

 Lihattoman lokakuun satoa. Olutpaahdetut rapeat chiliruusukaalit ja sinihomejuustodippi.

 

 
Olutpaahdetut rapeat chiliruusukaalit ja sinihomejuustodippi
 
1 pkt (noin 250 g) ruusukaaleja
3 rkl oliiviöljyä
1 tl hunajaa
3 rkl blond ale - olutta tai muuta hieman makeaa, hennosti humaloitua olutta
1 rkl bbq-kastiketta
Hyppysellinen chiliä (maun mukaan)
Sinihomejuustodippi:
2 dl turkkilaista jugurttia tai kermaviiliä
100-150 g pehmeää, rasvaista sinihomejuustoa huoneenlämpöisenä
Suolaa ja mustapippuria
 
Pese, putsaa ja leikkaa kahtia ruusukaalit. Laita kuivaan uunivuokaan ja paahda 200 asteessa 10 minuuttia. Sekoita sillä aikaa dipin ainekset sauvasekoittimella ja laita viileään tekeytymään. Sekoita öljy, hunaja, olut, bbq-kastike ja mausteet isossa kulhossa. Ota ruusukaalit uunista ja pyörittele seoksessa js laita takaisin uuniin. Anna olla vielä 10 minuuttia (ruusukaalit saavat "kärähtää" hieman).
Nauti heti lisäkkeenä tai iltapalana, juomana joko sama olut kuin valmistuksessa tai hedelmäinen APA, raikas lager tai kevyt gose.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti