perjantai 19. maaliskuuta 2021

Viikon resepti: Tahmainen olutsoijakastike ja rapeaa kanaa

 

Ihan kingi safka, jossa pääosassa on makean tahmainen, intensiivisen makuinen oluthunajasoijakastike. Tällä kertaa siihen on upotettu rapeaa kanaa, mutta menee myös tofun tai kasvisten kanssa. Viereen raikas APA, hedelmäinen IPA, kirpeä hapanolut tai rapsakka lager. Ja JOS tätä jää, niin ihan parasta myös seuraavana päivänä lämmitettynä. 

 


Tahmainen olutsoijakastike ja rapeaa kanaa

  • 300 g kanafilettä tai valutettua tofua
  • Hyppysellinen suolaa
  • 1 dl maissitärkkelystä
  • Kookosöljyä paistamiseen
  • 1 sipuli
  • 4 kynttä valkosipulia
  • 1 suippopaprika tai punainen paprika
  • 5 cm pala inkivääriä
  • 2/3 dl soijaa
  • 2 dl tummaa brown ale - olutta (tai muuta tummaa, hennosti humaloitua olutta)
  • 4 rkl juoksevaa hunajaa
  • 1 sitruunan mehu
  • Mustapippuria
  • 2 rkl seesaminsiemeniä
  • 1/2 pnt ruohosipulia
  • Jos haluat, hieman kuivattua chiliä
  • Riisiä nälän mukaan
  • 1 laakerinlehti
  • 2 kokonaista mustapippuria
  • 1 sitruunasiivu

Laita riisin keittovesi kiehumaan, lisää siihen laakerinlehti ja pippurit. Leikkaa kana kuutioiksi ja suolaa sitä hieman. Laita öljyä korkeareunaiseen paistinpannuun, pyöräytä kanakuutiot maissitärkkelyksessä ja laita paistumaan. Paista rapeaksi ja laita syrjään kulhoon. Lisää riisi ja sitruunasiivu kiehuvaan veteen ja anna riisin kypsyä pienellä lämmöllä.

Kuutioi sipuli ja paprika, pieni valkosipuli ja kuori ja pilko inkivääri pieniksi kuutioiksi. Laita pannulle lisää öljyä, sipuli, valkosipuli ja inkivääri, kuullota hieman. Lisää paprika ja olut, paista hieman kasaan. Lisää soija, hunaja ja sitruunan mehu. Kiehuta kasaan siirappimaiseksi. Lisää kanapalat. Pyörittele kanapalat kastikkeessa hetken aikaan paistinpannulla. Lisää seesaminsiemenet.

Tarjoa kuumana riisin kera, leikkaa päälle ruohosipulia ja halutessasi kuivattua chiliä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti