perjantai 23. lokakuuta 2020

viikon resepti: Unkarilainen unikonsiemenpasta jälkiruuaksi

 

Unkarilainen tausta näkyy kotikeittiössäni vahvana. Yksi esimerkki suomalaisille ei niin tutuista unkarilaisista ruuista on yksi lempiruokani, makea unikonsiemensokeripasta.Helppoa ja ihanaa. Syödään usein jokin kirkasliemisen keiton jälkeen jälkkäriksi.Tiedän että kuulostaa oudolta, mutta anna sille mahdollisuus!

 



Makea unikonsiemenpasta eli Mákos tészta (4:lle)

Noin 200-300 g pastaa

1 dl unikonsiemeniä jauhettuna (voit jauhaa yleiskoneella tai kahvimyllyssä)

Sokeria

Keitä pasta ja valuta kunnolla. Tarjoa pöydässä sokerin ja unikonsiemenjauheen kera. Jokainen sekoittaa oman maun verran unikonsiemeniä ja sokeria.

Oluttyypit, tämä on aivan kingiä vadelma/kirsikka/punainen marja - hapanoluiden(gose, berliner weisse, lambic jne) kanssa.

Vinkki: Unikonsiemenet voi korvata myös pähkinärouheella, se on toinen yleinen versio

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti