maanantai 12. lokakuuta 2020

Viikon resepti: Oluinen chili sin carne

Blogi on taas aktivoitumassa. Mietin pitkään, kannattaako. Mutta tässä on ollut niin monta asiaa, josta olen halunnut kirjoittaa, mutta ei ole foorumia, joten nyt blogi saa toimia (taas) alustava ajatuksille. Lähden kuitenkin helpolla, eli nyt tästä lähtien laitetaan kerran viikossa tänne ainakin joku hyvä resepti. Tässä ensimmäinen. 

 


 

Lihaton lokakuu on alkanut, jälkikasvun protestien kera (säännöt: lihaa ei osteta, sitä saa syödä jos muualla tarjolla). Tässä kasviskuun eka resepti, oluinen chili sin carne. Alkuperäisen reseptin sain ystävältäni Oulusta, missä hän oli ollut Marttojen kasvisruokakurssilla(joka kuulemma oli hyvä). Modasin reseptiä jonkin verran, koska en pidä lihankorvikkeista kuten soijasta, jota alkuperäisessä oli.

Oluinen chili sin carne


1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
Öljyä paistamiseen
1 rkl makeaa paprikajauhetta
1 paprika
3 perunaa
10 herkkusientä
1 prk säilykemaissia
1 tlk chilitomaattimurskaa
1 tlk (400 g) kidneypapuja tai muita papuja
2 dl hennosti humaloitua amber lageria tai alea
1 dl esikeitettyjä linssejä
1 kanelitanko
1 tl hunajaa tai sokeria
Suolaa, mustapippuria
Chiliä maun mukaan

Lisäksi: riisiä, vaaleaa leipää tai pastaa, tuoretta korianteria tai muuta yrttiä, ja jos haluat nokare yrttituorejuustoa tarjoiluun.

Pieni sipuli ja valkosipuli, lohko herkkusienet kahtia, kuutio paprika ja kuoritut perunat. Freesaa sipulit ja valkosipuli kattilassa öljyssä(varo ettei pala). Lisää perunat, paprika ja herkkusienet. Paahda hetken. Lisää paprikajauhe ja sekoittele hetki. Lisää tomaattimurska ja olut(huuhtele maut tomaattimurskapurkista oluella). Lisää kanelitanko ja hunaja. Huuhtele maissit, pavut ja linssit siivillässä ja lisää kattilaan. Anna kiehua hiljaisella lämmöllä kunnes perunat ovat pehmeitä. Mausta chilillä, suolalla ja mustapippurilla. Ota kanelitanko pois ennen tarjoilua.

Tarjoa kuumana riisin, pastan tai vaalean leivän kanssa, juomasuosituksena vaalea lager, belgialainen vehnäolut, hedelmäinen saison tai makea omenasiideri.

Ps. Sopii myös tortillan täytteeksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti