tiistai 27. lokakuuta 2020

Viikon resepti: Oluinen metsäsienipasta

 Lihaton lokakuu jatkuu, joten viikon resepti on edelleen kasvis-sellainen, tällä kertaa sienistä. 

Vaikka en ollenkaan sienestä enkä tunnista muuta kuin yhden sienen, niin kyllä sieniruokia syntyy. Oma sienimetsäni on Hakaniemen tori, kaverit ja iso-Roban marjamyyjä. Tässä unkarilaistyylinen sienipasta, itse kun noista kermapastoista en välitä (kerma liottaa kaikki maut), niin tässä vähän erilainen vaihtoehto. 

Ja olutta mukana, niin juomana kuin ruuastakin. Maltaisen makuinen olut, kuten red ale, amber ale, brown ale ja tumma lager sopii omasta mielestäni todella hyvin sienten makuun ruokaa tehtäessä, suosittelen myös sienirisoton tekijöille(vinkvink). Ja juomaksi sitten samaa, tosin sienten maun kanssa käy hyvin myös vaikka pils tai saison-olut ja moni muukin. 



Oluinen metsäsienipasta(4:lle)


Pastaa nälän mukaan
Öljyä paistamiseen
1 sipuli pilkottuna tosi pieneksi
2 valkosipulin kynttä raastettuna
Ainakin ½ l kantarelleja pilkottuna (tai muita metsäsieniä)
½ dl amber alea tai amber lageria tai muuta keskitummaa, hennosti humaloitua olutta
Noin ½ dl parmesaania raastettuna
Suolaa ja mustapippuria
Päälle: Creme fraichea ja lehtipersiljaa

Pese ja putsaa sienet, paloittele ne. Leikkaa sipuli ja raasta valkosipuli raastimen pienimmällä osalla. Keitä pasta. Paista sienistä neste pois kuivalla, kuumalla pannulla ja nosta ne hetkeksi syrjään. Freesaa sipuli ja valkosipuli öljyssä, lisää sienet ja olut. Anna hautua nesteen pois. Lisää parmesania ja sekoita joukkoon. Siivilöi pasta ja lisää se pannulle sienien joukkoon. Kääntele hetken. Tarjoa creme fraichen ja lehtipersiljan kera. Juomaksi pils, amber ale, red ale, amber lager, bitter tai mausteista saison-olutta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti