torstai 27. joulukuuta 2018
Yrttiuunipaprikat ja halloumia
Rakastan kaikkea uunissa paahdettua, silloin raaka-aineiden maku syvenee ja makeutuu.
Tässä uuniin on päässyt minipaprikat ja halloumi yrttiöljyn kera. Salaattiin taas on pirskoteltu vähän vehnäolutvinegretteä. Nam. Toimii myös leivän päällä.
Yrttiuunipaprikat halloumilla ja vehnäolutvinegrette
Noin 8-10 kpl minipaprikaa tai 4-5 kpl isoa paprikaa(leikkaa silloin neljään osaan), 1 ptk (noin 200g) halloumijuustoa, 1 pnt romainesalaattia
Yrttiöljy: 1 dl oliiviöljyä, 1 pnt meiramia, 1 pnt basilikaa, suolaa ja mustapippuria
Vehnäolutvinegrette: 1/2 dl vaaleaa vehnäolutta, 1/2 dl oliiviöljyä, 1/2 dl etikkaa, 1/2 dl juoksevaa hunajaa, hyppysellinen suolaa
Laita paprikat uunivuokaan ja paahda niitä 150- asteessa noin puoli tuntia, niin että uunin ovi on tuettu hieman auki vaikka puukauhalla). Tee yrttiöljy sekoittamalla aineet sauvasekoittimella tasaiseksi massaksi. Sekoita myös olutvinegrette. Leikkaa halloumijuusta viipaleita ja laita ne uuniin paprikoiden seuraksi, pirskota yrttiöljyä kaiken päälle ja paahda (suljetulla uuninovella) vielä 10 minuuttia. Pese ja revi salaatti, pyöräytä se vinegretessä, laita lautasille ja kasaa paprikoita ja halloumia salaatin päälle. Juomaksi vaalea vehnäolut.
Tunnisteet:
arkiruoka,
kasvikset,
kasvisruoka,
olut,
olutjaruoka,
ruoka,
salaatit
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti