torstai 4. tammikuuta 2018
Vegaaniherkkua leivän päällä - ruusukaali&suolapähkinätahna
Vaikka en tänä(kään) vuonna osallistu Vegaanihaasteeseen, niin taloutemme pienentyessä olemme skidien kanssa siirtyneet entistä enemmän syömään kasvisruokaa ja jopa vegaanista sellaista.
Usein ostan kasan vihanneksia ja juureksia, jotka lojuvat hetken jääkaapissa, kunnes ne on pakko käyttää. Pakosta yleensä syntyvät parhaimmat oivallukset, joista jaan nyt yhden.
Tämä ruusukaali&vihreäpaprika&suolapähkinätahna syntyi niin, että nämä vihannekset olivat "pakkokäyttää"-tilassa ja kaapin perältä löysin pussin suolapähkinöitä.
Ruusukaali&paprika&suolapähkinätahna
Noin 150 g ruusukaaleja putsattuna ja paloiteltuna
1 vihreä paprika paloiteltuna
1 dl suolapähkinöitä tai suolamanteleita
1 dl oliiviöljyä
Maun mukaan suolaa ja mustapippuria
Laita kaikki blenderiin tai sekoita sauvasekoittimella. Maista ja mausta haluttaessa. Oliiviöljyllä saa notkistettua tahnaa, jos haluat käyttää vaikka dippaukseen tai pastakastikkeeksi.
Tarjoile (vegaanisen) leivän kera. (Minä söin kyllä ihan tavallisen leivän kanssa).
Tunnisteet:
kasvikset,
kasvisruoka,
perhe,
raakaruoka,
ruoka
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti