Kokoan vuosittain blogiin hyväksi havaitut jouluvinkit. Tässä on taas vähän uutta, vanhaa ja lainattua. Nyt ehtii vielä valmistautua jouluun kunnolla, onhan tässä vielä viikko aikaa...
Joulun lahjavinkiksi on erinomainen Pien-olutkaupan lahjapaketti. Kuusi erilaista pienpanimo-olutta, maisteltavaksi joulunaikaan. Kaverille, puolisolle, isälle tai porukalle.
Kirjalahjoina voin suositella juomista kiinnostuneille Riku Rantalan ja Tuomas Milonoffin MadSpirittiä. Tämä käy myös niille, joilla on aina superdagenefter, kirjassa on siihenkin paljon vinkkejä. Olutihmisille Mikko Salmen Olut!-kirja on hyvä uutuus ja löytyy sitä minun Niin Monta Olutta-kirjaanikin vielä.
Vanhemmalle sukupolvelle tai muuten vaan viinan historiasta kiinnostuneelle suosittelen lahjaksi Jonna Pulkkisen ja Mika Wistin Viinalla terästetty sota. Historiasta kiinnostuneelle taas Perttu Immosen Suomen Rahvaan Historia, joka on kolmen perheen mikrohistoriaa, josta muodostuu suurempi ajankuva.
Kokkaamisesta kiinnostuneille koululaisille kannattaa hankkia Risto Räppääjä kauhan varressa, siitä on meillä monta reseptiä esikoinen tehnyt jo, ystäväperheelle arkiruoka-kirjaksi Jauhelihakirja. Kasvisruuan rakastajalle hyvä kirjalahja on Hanna Hurtan Kasvis.
Kaunokirjallisuuden ystäville suosittelen Hanya Yanagiharan Pieni Elämä, aivan uskomaton kirja, joka on samalla kepeä ja hirvittävä.
Viime vuoden lahjavinkeistä suurin osa on myös edelleen ajankohtaisia.
Joulun naposteluun tässä pari helppoa vegaanireseptiä. Vegaaninen thaipesto juuressipseillä ja maapähkinä&merisuolataatelit.
Valmistuvat hetkessä ja menevät hyvän oluen kanssa mitenpäin vain.
1 pnt basilikaa, 1 pnt korianteria, sormisuolaa, 1 dl pinjansiemeniä/auringonkukansiemeniä, 1 appelsiinin mehu, hyvää oliiviöljyä, 2-3 rkl ravintohiivahiutaleita, mustapippuria
Pyöräytä pestoksi sauvasekoittimella. Tarkista maku ja lisää suolaa maun mukaan lisää. Osta valmiita juures- tai perunasipsejä ja dippaile menemään. Olueksi sopii vaikka mukavan rustiikki saison.
Maapähkinävoi&merisuolataatelit
1 pussi pehmeitä taateleita, karkeaa maapähkinävoita, merisuolaa
Halkaise taatelit, laita väliin maapähkinävoita ja sirottele päälle merisuolaa. Jos haluat mukaan suklaanmakua, sekoita ennen täyttöä maapähkinävoihin raakakaakaojauhetta ja kaakaovoita(2 dl maapähkinävoi, noin 1/2 rkl raakakaakaojauhe, ja 2 rkl kaakaovoi). Juomaksi käy hyvin paahteisen tuhti imperial stout.
Samalla kun valmistautuu jouluun, voi kuunnella podcast-sarjamme Elsan ja Anikon Kuplan jouluspessun, jossa lauletaan(hyvin epävireisesti) joululauluja,selätetään joulustressi ja kerrotaan, miksi ei kannata tehdä joulusiivousta. Minä avaan unkarilaisia joulutapoja ja Elsa kertoo miten he viettävät joulua. Käymme läpi mitä tarhanopelle kannattaa ostaa lahjaksi, mikä on joululeffa ja miten jouluna käytetään alkoholia. Lisäksi löytyy joulun ihme! Podcastista löytyy vähän erilainen joulusoittolista.
Ja lopuksi iso kasa joulun ruoka- ja juomavinkkejä olkaas hyvät!
Hannan Soppaan tein viime vuonna joulun olutsuositukset ja jouluisia seurusteluruokia
Maukas siideriglögi perinteisen vaihtoehdoksi
Jouluinen toscakakku
Alkuruuaksi sopiva sisäfilesalaatti luumuvinegretellä
Moderni versio suomalaisesta joulusta ja olutsuositukset
Pistaasiporterkuorrutettua paahtopaistia joulupöytään
Joululeipä
Joulutryffelit
Unkarilainen joulukalkkuna
Joulun kalapöytä
Unkarilainen luumupiiras
Paras pipariresepti ja muuta jouluvinkkiä
Joulun vaahterasiirappisuklaakakku
Hyvää joulunodotusta!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti