sunnuntai 13. marraskuuta 2016

Kahvilla Kulmassa


Kaikille on varmaan aika selvää, että rakastan kahvia. Hyvää kahvia. Ja kahviloita. 

Onneksi sain kutsun tutustumaan kahvitalo Pauligin Kulmaan, koska olisin mennyt sinne joka tapauksessa. Kahvitalon paikka on Kluuvin kauppakeskuksessa, Aleksin puolella. 

Kulma on kahvila, paahtimo ja kahvikoulutusmesta, kaikki samassa paikassa ja paketissa.  Lisäksi paikalta saa pullaa (tietysti), salaatteja, todella hyviä vegesänyjä ja muita herkkuja Pure Herolta. 

Kulman sijainti on hyvä; paljon liikennettä, yliopisto vieressä, turisteja ja muita kadulla ravaajia. Paikka on myös tarpeeksi iso, kaksikerroksinen, joten jos haluaa vähän omaa rauhaa, vaikka opiskella tai tehdä töitä, niin toisessä kerroksessa on tilaa siihen. Ja jos lastenvaunut ahdistaa, niin skiditkin oleskelee enemmän ekassa kerroksessa. 
Sisustus on kevyttä ja kurparia on käytetty paljon. Tykkään. Varsinkin näistä loosheista, jossa voi rauhassa olla. Samassa keerroksessa on myös katosta roikkuvia keinutuoleja, jotka olivat hauskan erilaisia (ja kehittivät kyllä vatsalihaksia, kun niissä istui).
Uusinta uutta näyttää isojen ja pienien paahtimoiden keskuudessa tämä "handbrewed" kahvi, joka siis suodatetaan kaataen kuumaa vettä käsin suodattaimen läpi. Näin kahvista tulee esille hienovaraisempia aromeja kuin suodatinlaitteella.


Juoksin paikalle suodaan aamujumpan ohjauksesta, joten minulla oli aivan hirveä nälkä. Onneksi oli tarjolla todella hyviä tuorepuuroja. Söin kolme.
Nämä vegesänyt veivät kielen. Söin neljä.

Paulig on uudistanut ilmettää radikaalisti ja tämä mustavalkoinen, symbolein elävöitetty ilme on kyllä hyvä. Pauligilaisilla on myös aiheeseen sopivat kaulakorut, Kelpaisi minullekin.
Tietysti saimme myös erikoiskahveja. Tässä black&white, joka uusi nimi nähtävästi jonkuntyyppiselle latelle. Hyvä oli. Olin onnellinen. Hyvä kahvi saa minussa aikaan euforisia tunteita.

PULLAA!!!


Kulma on kaikin puolin kiva paikka, Kaunis, ja monipuolinen valikoimaltaan. Lisäksi samassa paahdetaan kahvia, joten välillä siellä on huumaavan ihana kahvin tuoksu. Kahvikoulutuksia järjestetään toisessa kerroksessa, ikkunoilla eristetyssä tilassa, joten jos hyvä onni käy, voit katsella kun siellä opiskellaan kahvia.

Kandee siis käydä.

Ps. Kulmaa voi myös seurata Instassa jos kahvihommat kiinnostaa @pauligkulma

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti