perjantai 1. heinäkuuta 2016

Uusi olutfestari - Craft Beer Helsinki


Tein eilen pienen täsmäiskun duunin "kaljaryhmän" kanssa Rautatietorille pystytetylle Craft Beer Helsinki-festarille. Kyseessä on täysin uusi, käsityöläispanimoiden oluisiin erikoistunut oluttapahtuma.
Ilma oli kun morsian, joten kylmä olut kyllä maistui.
Jengiäkin oli hyvin. Ainoa mikä vähän tökki oli sisääntulo, jossa osa ihmisistä oli jonottanut melkein tunnin. Syy oli maksujärjestelmässä, joka oli vähän monimutkainen; ostit kortin, jolle lataat rahaa. Korttia tai rahoja ei saa takaisin kun poistuu. Hienoa tekniikkaa, mutta itse kyllä suosin Olutexpon polettimeininkiä mieluummin.

No, rahaa kuintenkin saatiin ja sisään päästiin. Kaikki hyvin.Tankerin osastolla oli koko ajan pisin jono, joten piti päästä sinne maistamaan. Suomalainenhan menee jonottamaan sinne missä muutkin jonottavat :)Maiston Tankerilta Van Moll-panimoravintolan kanssa yhteistyönä tehdyn Animal Instinct Bruxcellensis Trois IPAn, joka oli kesäisen hyvä.
Jouduin sivukujille Malmgårdilla, maistoin katajanmarjoilla maustettua kuivaa siideriä, joka vei kieleni. Hapanta, kuivaa, ja hienostunut katajan aromi lopussa.
Sori Brewingiltä on pakko nostaa yksi lempioluistani, Havana Gose, joka sopi myös kuumaan kesään erinomaisesti. Muutenkin, kun oli aurinkoinen kesäpäivä, niin itse keskityin kevyisiin ja raikkaan haooamiin oluisiin. Niitä teki mieli. Löytyi sieltä Mikakin. Ja Hiisi Panimon tiskiltä Donut Islandin Ich Bin Ein Berner, greippi- gose. Tämä olut on hennon suolainen, hapan ja tasapainoisen juotava. Lempioluitani Donutin valikoimasta. 
Välillä piti syödä: Iso, 200g mediumpihvillä varustettu juustohampurilainen Social Foodin tiskiltä. Maksoi yhdeksän euroa, oli ehdottomasti hintansa väärti.
Ilokseni paikalla oli pienempiä, uusia panimoita, kuten Olarin Panimo.
8-Bit Brewingin Ocaria of Lime oli hyvin kevyt ja ehkä lime tuli liikaa läpi, mutta taas tähän kesäiseen keliin olut oli juuri sopiva. Tykkäsin.
Maku Brewingin tiskillä oli tutut, kivat ihmiset ja he vastasivat myös ehdottomasti parhaista iskulauseista tapahtumassa.Vallilan Panimon (entinen MiLa) osasto oli sympaattinen räsymattoineen.
Vallilan osastolla maistoin Kulttuurisaunaan tehdyn ykkösolutvahvuisen Sauna-oluen, joka oli oiva osoitus siitä että kyllä maistuvaa olutta voi tehdä kevyempänäkin.
Eräs festarisuosikeistani oli Beer Huntersin Mufloni Sour Muff. Taattua #nellakintykkää- materiaalia. Niin hapan, mutta hennon hedelmäinen ja jälkimaultaan kirpeä. Suosittelen.Välillä piti taas syödä. Kaljaryhmän jätkät vetivät Lounge3sen possunkylkeä.Yksi parhaista oluista koko festarilla oli Humaloven ja Ollenautin yhteistyönä tehty Poro Nordic Moss Ale, kahdella eri jäkälällä maustettu ale. Niin kirpeää, erikoista, hedelmäistä ja villin makuista. Parasta. Tästä tykkäsi myös Vaimomatsku-blogin Juulia. 

Festariraporttia löytyy myös Mushimaltin blogista ja Viisitähteä-portaalilta.

Lopuksi muutama sään vaikutuksesta maisteluun. Huomaa selvästi, että jos oluttapahtumassa oli keväisen koleaa (Tallin Craft Beer Weekend), alkukesän epävakaata säätä(Copenhagen Beer Celebration) tai syksyisen koleaa (Olutexpo), tekee mieli maistaa täyteläisempiä ja tuhdimpia oluita. Nyt kun oli kuuma, ei tehnyt mieli edes kokeilla paksuja imperial stoutteja, barley winejä tai tuhteja tupal-ipoja. Vaan suu huusi kevyitä, happamia ja vaaleita oluita.

Näin se vaan on. Maisteluun ja arviointiin vaikuttaa kaikki. Myös sää.

Ps. Festari auki vielä huomenna 2.7. Kandee mennä. Kuuntele myös Humaloven haastattelu festarista Santsikupista klo 10.30.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti