lauantai 22. maaliskuuta 2014
Banaanileipä yhdestä banaanista
Usein jää yksi pieni banaani ruskistumaan vatiin. Sitten tulee mieleen, että pitäisikö banaanirukasta tehdä banaanileipä?
Mutta, voih, kaikki googletetut reseptit ovat kolmea banaania varten. Ja minulla on vain yksi banaani. :(.
Mutta ei hätää, muokkasin reseptin sopimaan myös vain yhdelle, tai kahdelle tai kolmelle banaanille. :).
Banaanileipä
2 dl vehnäjauhoja, 1,5 dl ruisjauhoja, 1,5 tl leivinjauhetta, 1,5 dl palmusokeria (tai ruokosokeria), 1 tl kanelia, hyppysellinen neilikkaa ja kardemummaa, 1-3 ylikypsää manaania (jos sinulla on vähemmän banaaneja, korvaa ne omenaraasteella, yhtä monta omenaa kuin banaaneja puuttuu) , 2 kanamunaa, 1 dl kookosöljyä (tai auringokukkaöljyä), loraus luonnonjugurttia tai omenamehua.
Voitele ja korppujauhoita pitkämallinen vuoka. Sekoita kuivat aineet keskenään, myös sokeri. (Raasta omenat ja purista raaste käsin kuivaksi, juo menu). Soseuta banaani(t) ja sekoita omenaraasteen kanssa. Sekoita mukaan kananmunat, kuiva-aineseos ja öljy. Lopuksi lisää loraus jugurttia tai mehua. Älä vaahdota. Kaada taikina vuokaan ja paista 180 asteessa noin tunniksi. Kokeile välillä leipää sukkapuikolla, leipä on valmis kun puikkoon ei enään tartu taikinaa.
Manteli&vanilja-tuorejuusto
100 g maustamatonta tuorejuustoa, 2 rkl mantelirouhetta, 1-2 tl vaniljasokeria.
Sekoita vaniljasokeri ja tuorejuusto yhteen. Annan tekeytyä hetken jääkaapissa. Sirottele mantelirouhetta päälle ja tarjoa viikonloppuaamiaisella.
Aika hyvää viikonlopuksi. Luksusta laten kanssa.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei hemmetti... Mä olen luultavasti joku tuorejuustokuningatar, sen verran ahkerasti tuunailen ja maustan makeita ja suolaisia tuorejuustovirityksiä. Levitteiksi, jälkiruokiin, aterian osaksi... Mutta miksen ole koskaan mantelia tajunnut laittaa? :D Kiitos hyvästä ideasta, maistan jo ton olevan erittäin hyvää!
VastaaPoistaTää on kyllä. Paahtoleivänkin päälle. Ja eilisen pullan.oi.
VastaaPoista