torstai 12. heinäkuuta 2012

Hyvää niin kuin Kreikassa!

Misun mies on kreikkalainen. Ja se on plussaa. Koska näin saa tippejä ihan natiivilta kreikkalaisesta keittiöstä. Kreikkalainen ruoka on HYVÄÄ.

Eilen iltana söimme Misun miehen innoittamana.



Kreikkalainen vuoka

1 prk ruskeita papuja, 1 kesäkurpitsa viipaleina, kourallinen vihreitä papuja, 3 kevätsipulin vartta, noin 6 uutta perunaa, 1/2 pkt fetaa (ei mitään salaattijuustoa), 2 valkosipulin kynttä pienittynä, oliiviöljyä, suolaa, pippuria, iso kourallinen timjamia tai oreganoa.

Esikeitä perunat. Kuullota runsaassa öljyssä pilkotut sipulinvarret ja valkosipulinkynnet. Lisää kesäkurpitsa ja vihreät pavut. Huuhtele ruskeat pavut ja lisää ne. Lisää perunat, suolaa, pippuria ja yrtit. Pyörittele hetken kuumalla levyllä ja lisää lopuksi murustellen feta.

Voi syödä leivän, riisin tai salaatin kanssa tai muuten vaan. Retsinaa viereen.

Kreikka on kyllä kiva.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti