sunnuntai 16. tammikuuta 2011

Ihana omppu-kinuskikakku Mikan synttäreille

Tästä on hyvä aloittaa kirjoittelut, joiden piti alkaa jo viime syksynä. Mutta eipä alkanut. Tässä kuitenkin on nyt sitten niin ihana kakku, että tämän takia jo kannattaa aloittaa. Kakun esikuva löytyi Glorian lehdistä Sannan reseptistä, joka sitten muutettiin justjust meidän makuun. Ei oo kauheen vaivalloinen ja on sen pienen vaivan arvoinen. Eli:

Omppu-kinuskikakku

3 omenaa raastettuna
100 g voita
3 dl palmusokeria (tai ruokosokeria)
3 kananmunaa
5 dl jauhoja
1,5 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
1 tl kanelia
2 dl Omar-karkkeja saksilla puoliksi silputtuna

Kuorrutus:
70 g voita
1 dl kookoshiutaleita
1 dl rouhittuja pähkinöitä tai manteleita
noin 1/2 dl kermaa tai maitoa tai omenasiideriä
1 dl palmusokeria(tai ruokosokeria)

Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Kuori ja raasta omenat. Sekoita huoneenlämpöinen voi ja sokeri, lisää munat yksitellen. Sekoita jauhot, vaniljasokeri ja leivinjauhe ja lisää puolet jauhoista. Purista raastetuista omenoista neste kädsillä taikinaan. Lisää loput jauhoista. Sekoita kaneli ja 1 rkl jauhoja omenaraasteen joukkoon ja lisää raaste taikinaan. Runno irtopohjavuokaan leivinpaperi niin että se on ylös reunuksiin asti ja  laita taikina vuokaan. Paista noin 35-40 minuuttia 175 asteessa.

Tee kuorrutus laittamalla ainekset kattilaan ja keittämällä niitä niin että seos on tasaista. Jos et tykkää kookoksesta tai pähkinöistä ,jätä ne pois. Voit laittaa kuorrutukseen myös esim. kuivattuja hedelmiä pinittynä tai suolapähkinöitä tai kaakao-nibsejä.

Ota kakku uunista ja levitä kuorrutus. Paista vielä noin 10-15 minuttia. Kokeile metallisella sukkapuikolla(my favorite) tai haarukalla, onko kakku kypsää. Se on,  kun sukkapuikkoon ei enään jää taikinaa.

Anna vähän jäähtyä. Nauti jäätelön kanssa lämpimänä tai pitkin päivää palasina, niin kuin me teemme....Kakku säilyy tosihyvin, joten sitä voi myös napostella useana päivänä. Voi tehdä muffinssiversiona, tosi paistoajat lyheneet aika paljon. Ja jos jätät kuorrutuksen ja Omarit pois, ja korvaat voin kookosöljyllä, niin aika terveellistäkin on.

Mika tykkäs. Ja sehän on pääasia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti