sunnuntai 2. joulukuuta 2012
Joulupullajengiä unkarilaiseen tapaan
Tässä me ollaan.
Ylärivi: Max, Nora, Peku, Elvis
Alarivi: Meitsi, Mika, Atti, Andi ja Lotte.
Unkarissa tehdään aina joulupullaa. Se eroaa tavallisesta pullasta sen verran, että taikinaan laitetaan 1/4 tl sahramia. Pullasta tulee kauniin keltaista. Muutenhan käytän itse aina omaa pullan perusohjettani, joka löytyy TÄÄLTÄ. Taikinana kohottua vaan tehdään jengi ja nimetään ne, paistetaan jengi ja syödään ne. Kannibalismia ehkä?
Meidän perheessä pienenä myös aina adventtiviikonloppuna sytyttiin se ensimmäinen kynttilä, paisttetiin luumu-kuita ( torttutaikinasta tehtyjä pyörylöitä, joihin laitetaan luumuhilloa ja taitetaan kahtia - me ei tehty ikinä torttuja, kun me lapset haluttiin paljon hilloa ja vähän taikinaa) ja saatiin joulukalenterit. Niin myös meillä tänä viikonloppuna.
Ja siivottukin on. Todella tehokasta. Ja jouluisaa.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Aniko pulla on ihan itsensa nakoinen! Bravo!
VastaaPoistaHahaaaa!
VastaaPoista