lauantai 8. joulukuuta 2012

Suklaa&appelsiini&juustokakku


Rakastan lehtiä. Kaikkia lehtiä. Onneksi duuniin tulee kaikki tärkeimmät lehdet, muuten olisin paljon köyhempi, koska varmasti ostasin ne kaikki.

Joskus aina näkee reseptin lehdessä, joka innoittaa kokeiluihin. Tässä lähiaikoina Kotiliedessä oli sellainen. Appelsiinisuklaa-juustotorttu.  Tosi kiva resepti, jota sitten muutin. Tietty.



Pohja 1: 75 g sulatettua voita, 1/2  rkl kaakaojauhetta, 2 dl vehnäjauhoja, 1 dl palmu-tai ruokosokeria, 1/2  tl leivinjauhetta, 1/2 tl ruokasoodaa, 1 tl vaniljasokeria, 1 rkl appelsiininkuoriraastetta.

Pohja 2: 1 kananmuna, 1/2  dl jugurttia tai piimää, 1/2 dl puristettua appelsiinimehua.

Täyte: 50 g tummaa suklaata, 50 g valkosuklaata, 100 g maitosuklaata, 1 prk rahkaa( 250g), 1 kanamuna, 3 rkl palmu-tai ruokosokeria, 1 tl vaniljasokeria, 1 rkl appelsiinikuoriraastetta.

Sekoita pohja 1sen kuivat aineet ja nypi voi joukkoon. Jaa seos kahtia. Lisaa toiseen puoleen pohja 2 ainekset ja sekoita tasaiseksi(saa olla löysää). Vuoraa irtopohjavuoka reilusti leivinpaperilla ja kaada seos sinne. Sulata suklaat vesihauteessa tai mikrossa. Sekoita täytteen kaikki aineikset keskenään. Kaada täyte vuokaan pohjan päälle. Ripottele loppu pohja 1 ainekset täytteen päälle.  Paista 200-asteessa uunin alaosassa noin 35 minuuttia (saa keskeltä jäädä hieman tutisevaksi).

Jäähdytä .Tarjoa kardemummakahvin tai meidän Jouluoluen kera. Me ja Nella syötiin tätä eilen kahden ruokalajin ja lukuisten oluiden jälkeen, klo 01 kolmen erilaisen jouluoluen kanssa. Hyvin maistui.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti