sunnuntai 23. joulukuuta 2012

Unkarilainen kalkkuna sanoo prutprut.


Suomalainen kalkkuna taas sanoo että kluk, kluk. Aika hassua. Samoja eläimiä kuitenkin.

Vielä ehtii tehdä kalkkunan unkarilaisittain jouluksi. Niinkuin meillä tehdään.



Täytetty kalkkuna

1 viljakalkkuna, meillä yleensä noin 6 kg, 1 pkt pekonia, paistopussi, omena ja pari kuivattua luumua, suolaa, mustapippuria, kuivattua meiramia ja basilikaa.

Pese kalkkuna sisältä ja ulkoa varovasti kylmällä vedellä. Tee kalkkunan selkään ristiviiltoja. Hiero kalkkuna suolalla, kuivatulla meiramilla, mustapippurilla ja ihan pienellä määrällä basilikaa. Sitten täytä se.

Täytteeseen tulee 2 vanhaa sämpylää, 2 kanamunaa, 1 tl raastettua sipulia, 2 rlk öljyä, noin 5 pientä herkkusientä, 3 dl maitoa, 1 pnt persiljaa, kuivattua meiramia, suolaa ja mustapippuria, öljyä paistamiseen.

Sämpylät kostutetaan maidossa, sitten puserretaan käsin murusiksi. Paista öljyssä sipuliraaste, ja pilkotut herkkusienet. Sitten ne lisätään sämpulämurusihin. Joukkoon vielä munat, silputtua persinjaa, meiramia, suolat ja pippurit.

Tunge täyte molemmin puolin rintanahan alle. Laita mahaonteloon persiljan varret. Laita pekonit siivuina koko kalkkunan päälle. Laita koko kalkkuna paistopussiin uunipellille, laita pussiin seuraksi omena lohkoina ja pari kuivattua luumua.

Sulje paistopussi ja leikkaa pieni kulma auki, ettei pussi räjähdä uunissa. Paista 2-3 tuntia 180 asteessa. Lopuksi kuori paistopussi päältä pois ja annan kalkkunan pinnan ruskistua hieman uunissa.

Unkarissa tarjoillaan paahdetun, kuminalla maustetun punakaalin kanssa. Mutta hyvää se on ihan minkä kanssa vaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti