Vielä ehtii tehdä joulutryffeleitä. Ja näitä kandeekin. Olen syönyt paljon kotonatehtyjä tryffeleitä (myös itseni tekemiä) mutta nämä on parempia kuin mitkään muut. Erinomainen konsistenssi. Ja maku.
Resepti on Jamie Oliverin ja toteutus on Pakilan Jyrin.
300 ml kermaa, nokare suolatonta voita, 300 g hyvää tummaa suklaata paloiksi murrettuna, hyppysellinen merisuolaa, loraus brandya/konua/jallua/porteria
Maustamiseen vaikka 1 klementiinin raastettu kuori tai pähkinämurskaa tai hyppysellinen chiliä tai appelsiinilikööriä tai kookoshiutaleita tai ihan mitä mieleen tulee.
Tarjoa heti tai huomenna tai ensi viikolla. Juomaksi tummaa portteria tai makeaa jälkiruokaviiniä.
Suosittelen. Ja aion tehdä ensi vuonna jouluksi. Hankin söpöt muotitkin.
onko tossa virhe kun suklaata ja kermaa on sama määrä? tostahan tulee todella löysää
VastaaPoistaKyllä se näin on. (Jamien alkuperäinen resepti löytyy tästä postauksesta Jamien nimen alta klikkaamalla.) Ja näin Jyrikin sen teki. Tosin kermahan on millilitraa ja suklaa grammaa....
VastaaPoista