sunnuntai 24. syyskuuta 2023

Hybridiomenapiirakka siiderillä maustettuna

 

Omenasta kolmen ohjeen yhdistelmäpiirakka. 
 

Minulla on kolme erilaista, tosi hyvää omenapiirakkaohjetta, kaikki omalta mudelta. Tein niistä yhden hybridin joka onnistui jotenkin tosi hyvin! Eli jakoon siis vaan. 
 
Tässä tärkeä on se että tähän saa upotettua tosi paljon omenaa, sellaisia vähän kolhiutuneita ja einiinhyviä. Omat omenat ovat Peräseinäjoelta, tähän käytin sellaisia joissa jo joku kauneusvika. Hyvää tuli silti. 
 
 
Hybridiomenapiirakka siiderillä maustettuna 
 
Pohja:
100 g pehmeää voita
1 dl sokeria
3 rkl omenasiideriä tai omenamehua
1 tl leivinjauhetta
2 rkl turkkilaista jugurttia
1/2 dl kaurahiutaleita
Noin 3 dl leivontakarkeita vehnäjauhoja
 
Täyte:
7-9 omenaa kuorittuna ja raastettuna
1/2 dl palmu/ruokosokeria
 
Päälle:
1/2 dl sulatettua voita
1/2 dl fariinisokeria
1,5 dl kaurahiutaleita
 
Laita voi kulhoon ja nypi joukkoon sokeri. Yhdistä kuivat ainekset ja lisää seokseen. Lisää siideri ja turkkilainen jugurtti nyppien ja hieman lisää jauhoja jos tarvitsee. Tee taikinasta pallo ja laita kylmään kelmuun käärittynä. Raasta kuoritut omenat karkeaksi raasteeksi ja painele neste niistä siivilän tai harson läpi lasiin (juo mehu, se on ihanaa). 
 
Laita piirakkavuokaan leivinpaperi ja painele taikina sinne, niin että saat taikinasta myös reunat. Laita raaste päälle tasaiseksi kerrokseksi päälle ja ripottele päälle sokeri. 
 
Paista uunissa noin 15 minuuttia 200 asteessa alimmalla tasolla. Ota piirakka uunista, sekoita päällys ja levitä päälle. Sitten piirakka takaisin uuniin ja paista vielä 15-20 minuuttia. Anna vähän jäähtyä ja nauti kuivan omenasiideriä kera! 
 

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti