Täällä taas. Viimeisin resepti on maaliskuulta, nyt lupaan taas päivittää viikoittain. Haha.
Istutettiin
toista vuotta Jyrille herneitä humalaköynnöksen seuraksi. Sen lisäksi
että herneitä voi napsia suoraan palkoina suuhun aina kun menee
humalaköynnöksen ohi, herneiden kasvaessa isommaksi, niistä voi tehdä
tätä levitettä! Ja jos omia herneitä ei ole, niin kaupan tuoreet tai
pakastetut käy tähän hyvin. Tähän levitteeseen oluessa keittäminen antaa
kivaa makeutta ja makua.
Oluessa haudutettu herne&ruskistettu voi -levite
- Noin 1 dl herneitä
- 2 rkl sokeria
- 1 dl amber ale/red ale -olutta tai mietoa sahtia(miedosti humaloitua) onnistuu toki myös ilman olutta, keitä vaikka omenamehussa, sitten ei sokeria
- Noin 100 g voita
- Suolaa ja mustapippuria
Keitä
herneet pehmeäksi kasarissa sokerin ja oluen kera, siivilöi ja
jäähdytä. Laita voi kasariin täydelle lämmöllä ja sekoita koko ajan
kunnes voi "kuohahtaa" ja rupeaa muuttumaan pähkinän väriseksi. Ota
kattila pois liedeltä sekottaen koko ajan ja kaada voi kuumuutta
kestävään kulhoon. Varo ettei voi kärähdä. Anna jäähtyä.
Sekoita
herneet ja voi jäähtyneenä sauvasekoittimella tasaiseksi. Mausta
suolalla ja mustapippurilla. Jos haluat levitteestä vielä "voisemman"
sekoita joukkoon hieman pehmeää voita.
Tarjoa leivän kanssa, käytä pastan seassa( lisäksi vaan vähän parmesania) tai syö kulhosta kuin minä!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti