torstai 11. elokuuta 2022

Viikon resepti: Oluessa haudutettu herne&ruskistettu voi -levite

 Täällä taas. Viimeisin resepti on maaliskuulta, nyt lupaan taas päivittää viikoittain. Haha. 

Istutettiin toista vuotta Jyrille herneitä humalaköynnöksen seuraksi. Sen lisäksi että herneitä voi napsia suoraan palkoina suuhun aina kun menee humalaköynnöksen ohi, herneiden kasvaessa isommaksi, niistä voi tehdä tätä levitettä! Ja jos omia herneitä ei ole, niin kaupan tuoreet tai pakastetut käy tähän hyvin. Tähän levitteeseen oluessa keittäminen antaa kivaa makeutta ja makua.
 

 
Oluessa haudutettu herne&ruskistettu voi -levite 
 
  • Noin 1 dl herneitä
  • 2 rkl sokeria
  • 1 dl amber ale/red ale -olutta tai mietoa sahtia(miedosti humaloitua) onnistuu toki myös ilman olutta, keitä vaikka omenamehussa, sitten ei sokeria
  • Noin 100 g voita
  • Suolaa ja mustapippuria 
 
Keitä herneet pehmeäksi kasarissa sokerin ja oluen kera, siivilöi ja jäähdytä. Laita voi kasariin täydelle lämmöllä ja sekoita koko ajan kunnes voi "kuohahtaa" ja rupeaa muuttumaan pähkinän väriseksi. Ota kattila pois liedeltä sekottaen koko ajan ja kaada voi kuumuutta kestävään kulhoon. Varo ettei voi kärähdä. Anna jäähtyä. 
 
Sekoita herneet ja voi jäähtyneenä sauvasekoittimella tasaiseksi. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Jos haluat levitteestä vielä "voisemman" sekoita joukkoon hieman pehmeää voita. 
 
Tarjoa leivän kanssa, käytä pastan seassa( lisäksi vaan vähän parmesania) tai syö kulhosta kuin minä!

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti