tiistai 15. kesäkuuta 2021

Viikon resepti: Oluella maustettu fetatomaattitahna

 Rakastan erilaisia tahnoja. Niitä voi syödä leivän päällä, lisäkkeeksi tai salaa lusikalla jääkaapista.

Tässä maailman helpoin leivän päälle levitettävä tahna tomaatista, fetasta ja oluesta.  Juomaksi sopii hieman hapokkaan, mutta suutuntumaltaan täyteläisen tahnan kanssa greippimehumainen NEIPA-olut tai kirpeä maustamaton hapanolut, kuten vaikka gose.



Oluella maustettu fetatomaattitahna


    2 rkl tomaattipyrettä

    1 dl turkkilaista jugurttia (ei valuvaa)

    3 rkl fetaa

    3 rkl (ei katkeraa) neipa-olutta tai maustamatonta hapanolutta

    Suolaa ja mustapippuria

    Lisäksi: Kapriksia, yrttejä ja lempileipää

Sekoita kaikki paitsi olut tehosekoittimessa, mausta ja maista, lisää olut ja sekoita.Voitele leipäsiivut tahnalla, lisää kaprikset ja yrtit, pyöräytä hieman mustapippuria päälle.

VINKKI: Tämä tahna on erinomaista pastakastikkeeksi ja käy grillilihojen ja kasvistenkin kaveriksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti