perjantai 12. lokakuuta 2018

Safkaa juustosta ja sipseistä


Kaikille tämän blogin lukijoille on luultavimmin tullut selväksi, että rakastan juustoa ja sipsejä. Jopa niin paljon, että teen niistä ruokaakin, sen lisäksi että niitä kuluu noin muutenkin aika paljon.

Tässä pari luottoreseptiä, jotka onnistuvat aina, ovat helppoja ja joissa on - TADAA - juustoa ja sipsiä.





Kirsikkaolutkaramellilla silattu halloumimelonisalaatti


400-500 g halloumia(tähän sopii myös sinihomejuustoa tai gouda) siivuina, ½ hunajameloni siivutettuna, öljyä juuston paistoon, tuoretta timjamia. mustapippuria, 1 dl suolamanteleita (Ps. Tässä voi melonin sijasta käyttää myös päärynää, silloin 2 kpl päärynöitä)

Kirsikkaolutkaramelli:
1,5 dl kirsikkaolutta, 2 dl sokeria

Keitä olutta ja sokeria sakeaksi siirapiksi noin 10-15 minuutin ajan ja anna jäähtyä. Varo, seos kiehahtaa ja kuohuu yli helposti. 

Sivele meloni- ja halloumiviipaleet miedon makuisella öljyllä ja paista pannulla. Kokoa salaatti laittamalla kuumien meloniviipaleiden ja halloumin päälle kirsikkaolutkaramellia, tuoretta timjamia, mustapippuria ja suolamanteleita.  

Juomaksi hapan belgialaistyylinen vehnäolut, kirsikkaolut tai vaikka kivan pirteä berliner weisse.

Vehnäolutmarinoitu lohi ja makea olutpesto


1 kpl 800 g lohifile, 1 dl vaaleaa saksalaista vehnäolutta, 1 rkl merisuolaa, 1 pnt makeaa friseesalaattia tai muuta salaattia, noin 2 dl sipsejä

Makea olutpesto:
2 dl oliiviöljyä, 1/5 dl vehnäolutta, 2/3 dl vaahterasiirappia, 1 pnt yrttejä (rucola/timjami/persilja), mustapippuria, suolaa

Laita lohi uunivuokaan tai folioon ja kaada vehnäolut lohen päälle. Hiero pintaa oluella hennosti ja ripottele päälle merisuolaa. Laita uuniin paistumaan 180 asteessa tai grilliin peitettynä foliolla noin 15 minuutiksi. 

Tee sillä aikaa olutpesto laittamalla kaikki raaka-aineet tehosekoittimeen ja sekoittamalla tasaiseksi. Maista välillä ja mausta suolalla sekä pippurilla.(Olutpesto muuten säilyy noin viikon kylmässä).

Pese ja kuivaa salaatti. Ota lohi uunista ja asettele pala siitä jokaiselle lautaselle salaattipedille. Laita päälle rapeutta tuomaan sipsejä ja pirskottele kaiken päälle olutpestoa. 

Juomaksi lohen kanssa viileänä hedelmäistä Session IPA:aa tai APA:aa. 

Viikonloppu voi alkaa! 

Ps. Hieman samantyyliset reseptit ovat myös vilahtaneet kesällä muutamassa Etelä-Suomen Mediassa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti