perjantai 28. syyskuuta 2018

Lämmin nektariini&fetapaistos ja parmankinkkukanaa


Joskus tekee vahingossa niin hyvää ruokaa, että itsekin yllättyy. Tässä viimeksi kävi niin.

Tein kaapista löytyneistä jämistä nektariini&feta-paistoksen ja parmankinkulla&yrttivoilla täytettyjä kanafileitä.

Hyvää oli.


Nektariini&fetapaistos

2 bataattia, 3 nektariinia, 200 g fetaa, 1 dl manteleita, 1 pnt salviaa, oliiviöljyä, suolaa ja pippuria

Kuori ja paloittele bataatit ihan pieniksi kuutioiksi. Öljyä uunivuoka ja laita bataatit vuokaan. Paista uunissa 180-asteessa  noin 20 minuuttia. Leikkaa nektariinit lohkoiksi ja lisää ne sitten vuokaan fetan ja manteleiden kanssa. Paista vielä noin 10-15 minuuttia, lopuksi mausta suolalla ja pippurilla sekä salvialla.



Yrttiset, parmankinkulla täytetyt kanafileet

4 kpl kanan rintafileitä, noin 200 g parmankinkkua, noin 50 g pehmeää voita, 2 rkl raastettua parmesanjuustoa, 1 pnt timjamia, suolaa ja mustapippuri.

Pilko parmankinkku pieneksi ja sekoita voihin. Mausta voi pieneksi leikatulla timjamilla, parmesanilla, suolalla ja pippurilla. Nuiji kanafileet ohueksi.  Täytä fileet parmankinkkuvoiseoksella ja rullaa. Kiinnitä hammastikuilla. Laita uunivuokaan ja paista 180-asteessa noin 20 minuuuttia.

Sitten vain kaikki pöydälle, olutta lasiin ja SYÖMÄÄN!

Ps. Tähän kannattaa valita ruokajuomaksi joku greippinen NEIPA-tai tummahko APA- olut. Hyvin sopii myös makeahko, ranskalaistyylinen siideri.

1 kommentti: