lauantai 18. elokuuta 2018

Salaisia harrastuksia, intoa ja häpeää

Kun kysytään harrastuksia, yleensä kaikki sanovat lukemisen, lenkkeilyn ja matkustamisen. Kaikilla löytyy kuitenkin myös salaisia harrastuksia, mistä ei kauheasti huudella. Näin olen oppinut.

Kun juttelee ihmisten kanssa, heiltä saa kuulla yllättäviä kiinnostuksen kohteita. Siksi rakastan sitä lauantai-Hesarin pitkää henkilökuvaa, kun siinä on aina osio "mistä minua ei tunneta". Siinä yleensä paljastetaan haastateltavasta asioita, joita ei tiedä. Koko haastattelun herkullisin osio. Ydifyysikko saattaa vapaa-aikanaan tanhuta ja kanteleentekijä kytätä Kardashianeita.

Joskus näitä harrastuksia ei paljasteta, koska niistä voi tuntea vähän jopa häpeää. Jos harrastus on jotenkin omasta mielestä nolo. Minulla itselläni on jo vuoden ajan ollut harrastuksena käsilläseisominen. Tällä tietysti tarkoitan sitä, että harjoittelen sitä, että pystyisin seisomaan käsilläni ilman tukea. Nyt harrastus on vasta edennyt asteelle, jossa Eiranrannassa nousen käsilleni seinää vasten ja irrottaudun siitä sekunneiksi kerrallaan. Yleensä tyttäreni, joka rennosti seisoo itse käsillään, pudottautuu siitä siltaan ja nousee ylös, tsemppaa minua. Jostain syystä tunnen tästä harjoittelustani hieman häpeää kun ihmisiä kulkee ohi. En tiedä miksi.

Toinen ikuisuusharrastukseni, joka tuottaa minulle häpeää, on uinti. Rakastan vettä ja uimista, mutta en osaa kroolata. Salainen harastukseni onkin harjoitella tätä kun kukaan ei näe, koska häpeän asiaa.

Minulla on myös kiinnostuksenaiheita, jotka ovat itsestänikin ehkä hieman outoja. Olen intohimoisesti innostunut etruskeista, joka on poiskuollut keski-Italiassa, mm. Rooman alueella elänyt kansa. Googletan ja luen kaiken heistä minkä käsiini saan. Olen käynyt kaikissa etruskimuseoissa, joita olen löytänyt.

Toinen intohimoni on kielitiede, varsinkin etymologia. Sanojen synty kiinnostaa todella paljon, ja se miksi tietyt sanat ovat säilyneet ja toiset eivät. Tästä luennoin myös kyllästymiseen asti omille kavereille.Osaan kertoa mistä tulee suomenkielinen sana hiiri ja mikä luultavasti sen alkuperäinen muoto on ollut 2500 vuotta sitten.

Lisäksi harrastan Jennifer Anistonin asioiden googlaamista, Spartacus-sarjan katsomista sataan kertaan ja olen innostunut nyt ukulelen soittamisesta. Edelliset handlaan kyllä itse, mutta jölkimmäiseen pitäisi löytää joku kurssi....


Kuva Maarit Vaahteranoksa

Tästä kaikesta harrastuksiin liittyvästä tunneskaalasta sekä Pohjois-Koreasta, oksitaanista, suunnistuksesta ja korvakorujen harrastamisesta puhutaan Elsan ja Anikon kupla-podcastissa. Eli aiheena syksyn uudet harrastukset, innostus ja harrastusten häpeä.

Kuuntele tästä. 

Kuva Maarit Vaahteranoksa

1 kommentti:

  1. Jes, ihanaa että joku muukin on innostunut etymologiasta!

    Tämä oli ihana postaus!

    VastaaPoista