torstai 13. huhtikuuta 2017

Pääsiäismenu ja oluet


Kokosinpa pääsiäissuosikkini näppärästi tähän alle. Siitä löytyy niin safkat kuin bissesuosikit.Unkarilaiset täytetyt kanamunat, Helmen lohipastrami, lampaankare olutkastikkeella ja olutmämmipannacotta. 
Kaikissa mukana myös olutsuositukset. 

Unkarilainen rahkapiirakka, jota syömme aina pääsiäisenä. Juomasuositus siihen makea, luostarityylinen vaalea belgiolut tai hedelmäinen, makea kriek. Samat suositukset pätee myös pashalle.

Kylmänä tarjoiltava, unkarilainen täytetty possun ulkofile, suomalainen lohiriisipiiras ja juustotangot. Nämä ovat meillä aina pääsiäisen alkuruokapöydässä.  Alkupalapöytään kannattaa minusta valita usein juomaksi vaalea pilsner tai lager-olut, koska usein pääsiäisen alkupalat sisältävät kanamunaa, joka on omiaan juuri vaalean pilsnerin kanssa.  Myös suolaiset piiraat ja muut suolaiset leivonnaiset sopivat vaalean lagerin makuun. Toinen vaihtoehto on vaalea vehnäolut, joka käy alkupöydän aromeihin. Kepeä saisonkin käy.

Pyhätunturipääsiäisen paahtopaistimarinadi.
Jos pääruokana on punaista lihaa, niin olut voi olla tumma, vaikka stout tai paahteinen portteri. Itse suosin aika mausteisia porttereita (joita voi lurauttaa myös marinadiin). Toinen vaihtoehto punaiselle lihalle on täyteläinen tumma belgiolut ja barley wine. Jos teet marinadin lampaalle, niin olueksi imperial stout.

Suklaamunien ja suklaajälkkäreiden kaveriksi käy hyvin muuten tuhti imperial stout tai hedelmäinen, makeahko kriek.

Perinteiset pääsiäisoluet ovat taas omiaan liharuokien kanssa tai digestiiviksi juustopalan kanssa.

Hyvää Pääsiäistä!

Ps. Kuvan kukka on lähinnä toiveajattelua, ulkona kun juuri sataa lunta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti