sunnuntai 7. kesäkuuta 2015

10 parasta kesäruokaani


Aikoinaan Gloria-lehdessä oli artikkelisarja, jossa julkisuuden henkilöt kertoivat kymmenen parasta reseptiään ja liittivät siihen aina jonkun muiston. Minusta sarja oli kiehtova ja mietin usein mitkä minun kymmenen parasta ruokaani olisivat.

Sain mahdollisuuden kertoa viisi parasta kesäruokaani Glorian Ruoka&Viini-lehdessä, joka on vähän sama asia.  Ja sain kertoa ne Sannalle, joka on lehdessä toimittajana ja jonka olen tuntenut todella kauan. Meillä oli ihanaa sekä haastattelussa että kuvauspäivänä meillä kotona.

Ja nyt ne viisi parasta kesäruokaani ovat juuri kesän Glorian Ruoka&Viinissä.On fenkolisalaattia, lohta ja kirpeää rapukastiketta.
Mikan keksimä olutpesto.
Pekonimajoneesi ja olutBBq-kastike kaikelle grilliin. Jälkkäriksi siideripannareita ja mansikoita.
Sekä fetahummus, uusi suosikkini. Näistä reseptit ja kertomukset ovat lehdessä, joten kannattaa katsoa kesän Glorian Ruoka&Viini.

Bonarina jaan toiset viisi parasta kesäreseptiä. Tarinoineen, tottakai.

Uudenlainen avokado-kurkku-feta-salaatti on kohta-kälyni Marin veljen käsialaa. Mari tuli veljeni kanssa käymään viime juhannuksena Misun landella ja opetti tämän salaatin meille. Ihanaa sekä lisäkkeenä että ihan ruisleivän päällä.

Ystäväni Nellan rakastama oluinen maapähkinäkastike on syntynyt, koska unohdin ostaa toisen kastikkeen ainekset aasialaishenkiseen kala-annokseen ja piti improvisoida siitä mitä kotoa löytyy. Rakastan maapähkinävoita, joten rakastan tätä kastiketta. Minusta se sopii kaikkeen, grillaukseen, salaatteihin, sekä myös suoraan kulhosta syömiseen.

Landella Unkarissa syömme tätä unkarilaista katuruokaa koko ajan. Lapset osaavat jo itse mennä ja pyytää myyntikojusta Lángosia.  Ihanaa, rasvaista, makuisaa. Tulee lapsuuskesät mieleen aina kun tunnen lángosin tuoksun.

Viime vuonna tyttäreni syntymäpäiville tein perus-suklaakakkureseptistäni uuden, kirsikkaisen suklaakakun. Tyttäreni rakastaa kirsikoita, joten kakku sopi myös hengeltään synttäreille, kuten myös maultaan.

Unkarilainen jääkahvi on omaa luokkaansa. Se on pakko juoda kerra kesässä, yleensä landella Balaton-järven uimarannalla.

Tein keväällä yhteen blogikamppikseen grillattua ulkofilettä, luumupähkinä-vinegretteä ja salaattia. Se oli ihanaa.  Jotenkin grillatun lihan maku, tahmaisten luumujen aromi ja rapear pähkinät toimivat vaan niin hyvin yhdessä. Nam.

Olipa tämän listaaminen kivaa. Ehkä talvelle uudelleen? Mutta ei ajatella sitä nyt, NYT on kesä. Jahuu.

2 kommenttia:

  1. Sattuipa somasti kun lehti kopsahti postilaatikkoon meidän kastejuhlien alla. Menu täydentyi BBQ-soossilla, pekonimajoneesilla ja lohen jokirapukastikkeella, jotka kaikki olivat erinomaisen herkullisia ja nostivat tarvittavat uudelle tasolle. Ruokabloggaajan ohjeet uskalsi helposti toteuttaa juhlapöytäänkin ns. kertalaakista. :) Kiitos!

    VastaaPoista
  2. Oi, kiitos!! Ihanaa että piditte.

    VastaaPoista