maanantai 18. toukokuuta 2015

Syökää kanaa - grillissä!


Aina perushyvä grilliruoka on kanafile. Tosin mielestäni se täytyy marinoida ennen grilliä, muuten voi tulla vähän kuivaa.

Nyt tehtiinkin marinadi, joka toimii myös valmiin kanan kanssa kastikkeena. (Tietysti niin, että osa siitä on laitettu erikseen ennen raán kanan marinoimista). 










Kookoschimichurrissa marinoitua kanaa, grillatut vihannekset

1 pkt Atria Perhetilan Naturel Broilerin Ohut Fileeleike, 2 suippopaprikaa puolitettuna, 1/4 ananasta viipaleina. Viereen voi isonälkäisille keittää riisiä.

Kookos-chimichurri:
2 valkosipulinkynttä pienittynä, 1,5 dl oliiviöljyä, 1/2 dl valkoviinietikkaa, 1 kourallinen lehtipersiljaa, 1 kourallinen korianteria, 1 kourallinen minttua, 1 dl kookoshiutaleita, 1 tl suolaa, 1 tl mustapippuria, hyppysellinen chiliä.

Nuiji kanafileet ohueksi. Sekoita kookoschimichurri sauvasekoittimella ja jaa se kahtia. Marinoi toisella osalla kanapaloja pari tuntia. Laita grilli päälle. Meillä se kestää lämmetä, koska grillaamme todella urbaanisti Munkkisaarenkadun takapihalla pikkuisella baby-pallogrillillä.  Kun grilli on hohkaavan kuuma, pyyhi kanafileistä pois liika marinadi ja grillaa ne. Laita samalla tulemaan ananasviipaleet ja paprikat. 

Tarjoa kaikki samalta lautaselta, niin että pirskottelet runsaasti kookoschimichurria kaiken päälle (tietysti sitä osaa, jolla et marinoinut raakaa kanaa.). Sitten syödään. 

Grillikausi on parasta.

Tämä resepti osallistuu Sydän mielessä grillin ääressä - Suomen Sydänliiton kesäkilpailuun. 




2 kommenttia:

  1. Jee! mä täällä työstän kisapostausta myös eli 4.6. nähdään :) aivan ihanan kuuloinen tuo chimichurri jossa on kookosta!

    VastaaPoista