maanantai 11. huhtikuuta 2011

Lohdutusta!

Niimpä. Viikonlopun piti olla ihana. Kaivattu Harri pitkälle illalliselle launantaina ja sunnuntaina koko perheen voimin brekua Punavuoressa.

Tämän sijaan: Molemmat lapset ja mies oksennustaudissa. Hm.

Olin lauantaiksi leiponut valmiiksi maailman parasta juustokakkua ja Harrille Aleksanterinleivoksia. Onneksi Harri sai leivokset mukaan. Juustokakun söin yksin parvekkeella. Nam. Lohdutti se. Vähän.

New York -juustokakku

10 digestive-keksiä
30 g voita
1 rkl palmusokeria
Täyte:
1 sitruuna tai lime
400 g tuorejuustoa
200 g vanillarahkaa (tai tavallista, mutta sitten laita enemmän vaniljasokeria)
3 munaa
2tl vaniljasokeria
1 dl sokeria
ripaus suolaa

 Kuumenna uuni 180 asteeseen. Murskaa keksit monitoimikoneessa tai nuiji ne muovipussissa. Nypi huoneenlämpöinen voi keksinmuruihin. Levitä seos irtopohjavuoan (n. 23 cm) pohjalle ja reunoille ja siirrä jääkaappiin jähmettymään.

Tee sillä aikaa täyte. Raasta limestä tai sitruunasta ohut keltainen kuorokerros (käytä luomusitruunaa). Sekoita juusto, suola, munat, sokeri ja kuoriraaste yhteen. Kaada seos jäähtyneelle pohjalle ja paista uunissa 50 - 60 min kunnes kakun pinnalle ilmestyy ruskeita pilkkuja. Anna kakun jäähtyä ja siirrä se kylmään vähintään 4 tunniksi ennen tarjoamista.

Jos haluat vadelmamelbaa seuraksi, niin kiehuta 1 pkt pakastevadelmia noin 2 dl sokerin kanssa. Siivilöi.




Ps. Tulppaanit lohdutti kans.

 

1 kommentti:

  1. äh, voi kurjuuden kuravelli! ei teitä nyt onni suosi! toivottavasti se kääntyy parempaan äkkiä!!

    VastaaPoista