sunnuntai 21. lokakuuta 2012

Suklaa-popcorn-muffinssit. Huti vai herkku?


Perjnatain kuvauksista jäi yllin kyllin popcornia.

Kun olin kaksi iltaa syöttänyt niitä pienille aa:ille iltapalaksi8Andi RAKASTAA popcornia), huono mama-fiilis oli jo niin iso, että piti keksiä jotain. Ja kun Nella oli tulossa syömään ja juomaan tummia oluita, niin suklaata tuli olla. Suklaa ja tumma olut nimittäin yhteen sopii.

Innovoitiin sitten. Suklaa-popcorn-muffinssit.


150 g suklaata, kaksi kourallista popcornia, 50 g voita, 1 dl ruokakermaa, 2 kanamunaa, 2,5 dl sokeria (minulla 1/2 palmusokeria, 1/2 tavallista), noin 1 rkl juoksevaa fariinisokeria, toiset 100 g voita, 2,5 dl jauhoja, 1 tl leivinjauhetta, 1 rkl tummaa kaakaojauhetta, 3 rkl Nesquik-tyylistä kaakaojauhetta, 2 tl vaniljasokeria.

Sulata suklaa ja eka voi. Lisää seokseen koko ajan sekoittaen kerma. Lisää sitten popcornit ja sekoita kunnolla. Vatkaa sokeri ja munat. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää sokeri-munaseokseen. Lopuksi sekoita taikinaan popcornit ja jaa muffinssivuokiin. Paista 150 asteessa noin 15-20 minuuttia.

Meillä leikittiin illalla muffinssinpiilotusta. Aikuisille oli myöhemmin tummia oluita ja suklaamufinssia.

Mitä mieltä näistä?



Andille maistu, niin minullekin. Nella söi stoutin kanssa mukisematta, Mika kommentoi vähän oudosta suutuntumasta. Atti poimi nätisti kaikki popcorninpalat pois.

Tulos: Ihan jees. Ensi kerralla teen saman, mutta suolapähkinöiden kanssa. Varmaan hyvää.

2 kommenttia:

  1. Suolapähkinät ja suklaa menevätkin hyvin yhteen:)

    VastaaPoista
  2. Joo, niin menivät musta nämä suolatut popcornitkin, mutta niinkuin postauksesta näkyy, erimielisyyttä popcornien suutuntumasta oli miehillä...

    VastaaPoista