sunnuntai 28. lokakuuta 2012

Guinness ja Mikkeller ne ruokaan soppii, huomenna ne menee pussauskoppiin!!


Nella toi Irlannista kaikkia herkkuja; Guinness Black Lageria, Guinness Foreign Extraa ja TODELLA spessua; Guinness -marinadia ja Guiness-sinappia. Me luvattiin kokata näistä jotain hyvää.

Ja niin me kokoonnuimme herkkuillalliselle viime viikolla.

Ensin juotiin.

Sitten syötiin.



Sieni-bruchetat pekoni-parmesani-salaatilla ja Guinness-sinappikastikkeella.

Kasa metsäsieniä (meillä suppilovahveroita), 1 ptk pekonia, parmesanlastuja, patonkia, 1 kynsi valkosipulia, 2 pnt salaattia, suolat ja pippurit, öljyä ja nokare voita paistamiseen.

Guinness-sinappikastike

3 rkl Dijon-sinappisiemen-sinappia (sellaista se Guinness-sinappikin on, hyvin etikkaista ja IHANAA), 1/2 limen mehu, 2 rlk palmu- tai ruokosokeria, suolaa ja pippuria, 3 rlk majoneesia, 2 rkl öljyä.

Sekoita kastike, maista välillä ja lisäile aineita oman makusi mukaan. Minä pidän hyvin etikkaisesta kastikkeesta, jos haluat täyteläisemmän, laita enemmän majoneesia.

Paahda pekoni rapeaksi aloittaen kylmällä pannulla, valuta ja murustele. Huuhdo, perkaa ja kuivaa sienet. Paista  sienet pannulla. Vuole parmesanista lastuja. Pese ja revi salaatti. Leikkaa patonki viipaleiksi ja hiero se valkosipulinkynnellä. Paahda patonkipalat rapekaksi uunissa, noin 200 asteessa.

Tarjoa kaikki erikseen, niin jokainen voi koota omanlaisensa bruchetan.

Juomaksi Guinness Black Lager, ihanan pehmeä tumma lager. Jos ei sitä ole, hyvin käy myös Suomessa myytävä Guinness.

Eikä syöminen loppunut tähän:



Chorizolla täytetty olutkananrinta, paistetut persiljaperunat, Guinness-marinoitua munakoisoa ja paistettuja papuja.

4 kpl kanan rintafilettä, 4 chorizoa, pieniä perunoita, 1 ptn persiljaa, 1 munakoiso, 2 ptk pitkiä papuja pakasteesta.

Olutmarinadi

1 dl Guinness-olutta, 2 rkl fariinisokeria, 1/2 chili pilkottuna, hyppysellinen sellerisuolaa, pari tippaa Worshesterinkastiketta, öljyä (me käytettiin valmista Guinness-marinadia, mutta sen sisältö oli noin suunnilleen tossa).

Hakkaa kanan rintafileet ohueksi ja marinoi ne. Anna olla ainakin pari tuntia. Leikkaa munakoiso viipaleiksi ja suolaa ne. Anna olla noin tunti. Sitten kuivaa ja marinoi munakoisot myös.

Keitä pieniä perunoita kattilassa noin 10 minuuttia. Valuta ja laita kattilaan öljyn ja persiljasilpun kanssa. Paista kauniin rapeaksi.

Kuivaa kanafileet, kiedo yksi kerrallaan yhden chorizon ympärille ja kiinnitä hammastikulla. Paista uunissa noin 180 asteessa. Paista myös munakoisot uunissa. Voit laittaa pavut viereen kypsymään.

Mika hoiti koko pääruuan.

Aika raskaan ja irkkutyylisen ruuan kanssa menee Guinness Foreign Extra. Vahva, täyteläinen, katkeran makea olut. Ihana. Juotiin me sen kanssa Guinness Stouttiakin.

Ja  jälkiruokaakin oli:



Suklaakakkua ja tanskalaisen lempipanimoni, Mikkellerin Beer Geek Breakfast. AIVAN mahtava olut. Oatmeal-stout, johon on lisätty kahvia jenkkilästä. Täydellinen. Tumma, hivelevä ja pehmeä. Mutta ryhdikäs.

Ilta oli jo täydellinen, mutta sitten avasimme vielä Mikkellerin Blackin. Tummavaahtoinen, tervainen, lakumainen jälkkäriolut, joka parhaimmillaan juuri näin, illan lopuksi. Murunen suklaata seuraksi. Nam.

Taas oli niin kiva ilta..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti