lauantai 20. lokakuuta 2012

Ostoksia Roomassa


Kaikki tiet vievät Roomaan. Kauppoihin.


Antiikkia on kaikkialla, varsinkin Fontana de Trevin, Panthenonin ja Piazza Navonan lähellä olevilla sivukaduilla. Samat kadut ovat täynnä pieniä paperi-, vaate-, ja asustekauppoja. Samoilu kannattaa, kadut ovat niin kauniita itsessään, että shoppaus on hauskempaa kuin koskaan.

Samoilla alueilla löytyy myös kaikki luxus-merkit, joita on laajalti. Myös espanjalaisten portaiden luona. Niihin kauppoihin en uskaltanut edes astua sisään.

 

Ja ne ruokakaupat! Tässä Via della Pace 29ssä oleva Alimentari. Oi mitä juustoja. Ja lihaa. Ja kaikkea.


Tässä toinen ruokakauppa, Via del Tritonella, Piazza Barberinin kulmassa. Luonnonväreillä värjättyä pastaa...


Paprikaisia, valkosipulisia ja tulisia maustesekoituksia.Pikkuleipiä söpöissä metallirasioissa. Ilmiselvää on, että ostin Andin "teekutsuille" yhden rasian.


Kenkäkauppoja on ympäri Roomaa, hengästymiseen asti. Ja kengät on vielä vähän halvempiakin kuin Suomessa. Parhaat kenkäapajat olivat Via Tritonella, ihan koko kadun täydeltä sekä yllätys, yllätys, Via Ottavianolla, joka on katu Vatikaanin metroasemalta Vatikaaniin.Mutta kenkäkauppahan on vähän kuin alttari (uskonnolliset anteeksi).

Kuvassa olevat bootsit olisin NIIN vienyt kotiin, mutta onneksi ei ollut kokoja.
Via Tritonelta löytyy myös MUJI. Suosikkini. Oi onnea!Pääasiallinenj ostoskatu on Via del Corso.Piiiitkä katu, jolta löytyy myös kaikki kansainväliset merkit. mm. Sisley, Massimo Dutti, GAP ja Zara. On siellä Dieselkin, nrossa 186. Brändin lippulaiva-kauppa.Tältä kauppakeskus näyttää Rooman keskustan malliin. Galleria Alberto Sordi,Piazza Colonnalla, Via del Corson ja Via Tritonen kulmassa. Me dig.


 

vaihtoehtoisempia merkkejä etsivän kannattaa samoilla myös Via Panispernalla. Hassu nimi, ja hauska katu. Sieltä löytyi nourien taiteilijoiden ja suunnittelijoiden putiikkeja ja sisituskauppoja, esim.  Nora P, Mokon-tyylinen kauppa. Minähän rakastan juuri näitä.Espressokuppeja myytiin joka paikassa, ymmärrettävistä syistä. Tässä käsinmaalattua Nora P:n valikoimaa.
Pantheonin läheisyydessä olevat korukaupat olivat käsittämättömiä. Jos minulla olisi miljoonäärimies, iso tukku rahaa olisi niin jäänyt sinne.Paperikauppa, Cartoleria Panthenon, ihan Panthenonin kainalossa, Via della Rotonda 15.
Täynnä käsinsidottuja vihkoja eri tarkoituksiin.
Tässä paperikaupassa ainoa ongelma oli valinnan vaikeus.
Roomasta lähti mukaan värjättyä pastaa, sekä itselle että Taralle. ja lapsille hatun muotoista pastaa. Hahaa.Vihkoja, antiikkinen hopearasia, hauskoja korviksia, Mikalle tulista kastiketta ja meille säilöttyä tryffeliä.

Sitten huiveja, Atille robotti, Andille mekko ja nukke, juustoja ja oluita Mikalle ja vaikka mitä.

Rooma. Shop. Kyllä.

2 kommenttia: