tiistai 16. lokakuuta 2012

Now in Helsinki!

Ei olisi parempaan aikaan voinut tulla kutsu käydä Hard Rock Caféssa testaamassa konseptia kuin sunnuntaina.

Takana oli lauantain 12 tunnin urakka Suomen Olutmestari 2013- kisan järjestämisessä yhdessä Nellan ja muiden kivojen kanssa. Ja tietysti aika rankka ilta päälle....HUH.Ravintolaan mennään Stockaan vastapäätä entisen Kappa Ahlin tiloista. Ensin on HRC kauppa ja sitten portaat ylös ravintolaan.


Sisustus oli hauskasti skandinaavista pelkistystä ja niitä rokkistarojen kamoja. Mm. Justin Timberlaken pipo löytyi, Lady GaGan relettä ja Madonnan korsettia oli myös....

Musiikki pauhasi koko ajan, se vähän vaikeutti pöydän yli keskustelua huutamista.


Lista oli pitkä ja hyvä. Jenkkityyliin. Alkupalat olivat ISOJA. Tilasimme Jumbo Platterin, jossa oli kyllä kaikkea. Hyvää oli, mutta edelleen ketjun suosikkini on chicken wingsit, joita Platterillakin oli. Parhaita. Maistoin myös Antin nachoja. Jees.

Pääruuaksi testasin Ceasarin lohella. Kastike jenkkityyliin etikkaista (just the way I like it), ja mukana oli pyytämättä pekonia ja mustia oliiveja. Pekoni jees, mustat oliivit tässä nounou.

Mika söi Texas-sandwichin, joka oli maukas.  Iso tietysti. Vähän vaikeasti syötävä tosin.

Suurin suruni oli, että olin niin täynnä, etten pystynyt ottamaan jälkiruokaa. Nyyh.


Lempikohtani koko paikasta oli baari (useimmiten näin on).


Holillisia drinkkejä en uskaltanut kokeilla (huteraaa), mutta holittomia meni kyllä. Hyviä nekin. Lempijuoma= Berrylisicous tässä.


Parempi olo. Kyllä.

Olen aikoinaan ollut Planet Hollywoodissa Helsingissä töissä, ja kun nyt katsoin HRC:n konseptia, palvelutyyliä ja listaa, niin deja vú seurasi toisen perään. Planet Hollywoodin konseptihan on "lainattu" Hard Rock Cafélta ja se näkyy.

Jengiä on töissä melkein yhtä paljon kuin asiakkaita ja heitä kaikkia valvoo jenkeistä tulleet kouluttajat. Samat maneerit ovat käytössä kuin Planetissa oli, kun tarjoilija tulee, hän kertoo nimensä, kun hän laittaa juomia pöytään, siihen laitetaan pieni servetti alle, ehdottomasti tullaan tarkistamaan heti ruuan tulon jälkeen, että onko annokset jees ja juomia kysytään koko ajan.

Molemmat konseptithan perustuvat lisämyyntiin ja palveluun, niin että saadaan keskiostos isommaksi ja tipit myös (jenkeissähän kaikki tarjoilijat elävät tipeillään, peruspalkka on siellä mitättömän pieni). Minusta nämä ovat hyviä asioita, vaikkakin Suomen oloihin sovellettuna. Myös suomalainen ravintolaelämä hyötyy, jos ravintolahenkilökunta koulutetaan tekemään lisämyyntiä ja korostamaan palvelua. Minä tiedän. Planet Hollywoodissa tehtiin näin. Eikä oppi ollut turhaa myöhemmissä duunipaikoissakaan.

Kannattaa käydä katsomassa. Jos tykkää jenkkimeiningistä, isoista annoksista ja rokkimusiikista.

1 kommentti:

  1. mä en tiennytkään, että helsinkiin on tullu hard rock cafe, täytyy käydä pistäytymässä seuraavan kerran ko helsingissä oon :)

    VastaaPoista