keskiviikko 31. lokakuuta 2012

Mustaa ja oranssia Halloweeniksi; Hopeatoffee- ja porkkanakinuskia!


Meillä toivottiin Halloween-tyylistä ruokaa ja koristeluja. Joutui sitten miettimään, mitä. Koristelut ei ole ihan vahvuuksiani, olen liian kärsimätön. Eli helpot tiet kunniaan tässä(kin).Marenki-silmät. Helppoa, perus-marenki ja karkkeja silmiksi. Maistui myös aika hyvältä, irtarin ja marengin sekoitus. Niin, jos tykkään  TOSI makeasta.

Piti tehdä myös "noita"-muffinsseja. Apua.

No, onneksi uudessa Glorian Ruoka&Viinissä Sanna oli tehnyt porkkanakinuskikakun. Lainasin siitä porkkanakinuski-reseptin, jota pikkuisen muokkasin. Saman tein Kinuskikissan Halloween-mokkapala-reseptille, lainasin siitä hopeatoffee-kuorutetta muokaten hieman. Itse muffinssi oli se Taran muffinssi-ohje, joka on vaan paras.

Hyviä niistä tuli. Luulisi koristelun jäljestä, että lapset olisivat koristelleet ne, mutta eip, minä se olin. Koristelu ei ole oikeasti mun juttu.Hopeatoffee-kuorrute (voi käyttää myös jäden kastikkeena)

5 Kick-patukkaa, 1 dl kermaa. Paloittele patukat kattilaan ja lorauta kerma päälle. Keitä kunnes sakeutuu. Jäähdytä hieman. Kuorruta muffinssit.

Porkkanakinuski

2 dl porkkanamehua, 3 dl porkkanaraastetta, 2,5 dl sokeria, loraus omenamehua. Mittaa ainekset kattilaan ja kiehauta. Keitä kunnes sakenee(joku 1/2 tuntia). Paseeraa tiukan lävikön läpi. Jäähdytä hieman. Lisää kerma kattilaan ja kiehauta koko ajan sekoittaen. Sen jälkeen anna keittyä, välillä sekoittaen (noin 20 minuuttia) kunnes sakenaa. Jähdytä hieman. Kuorruta muffinssit.

Niin hyvää, että vein loput muffinssit duuniin. Muuten olisi syönyt kaiken itse.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti