Sain taginen lahjaksi vuosi sitten ja on sillä jo kerran tehty ruokaakin. Mutta tämä on niin hyvä safka, että teen kyllä uudelleenkin.
Jos et tiedä, tagine on kannellinen, suippokansinen, marokkolainen savipata. Joskus tagineksi sanotaan myös tässä padassa valmistettua ruokalajia.
Oluinen kanatagine granaattiomenalla
- 400 g kanan rintafileitä
- 2 rkl oliiviöljyä
- 2 sipulia
- 2 valkosipulinkynttä
- 2 tl raastettua inkivääriä
- 1-2 tl kurkumaa
- 1-2 tl jeeraa
- 1/2 tl suolaa
- 3 kpl kokonaista mustapippuria
- 2 kpl paprikaa
- 1 munakoiso
- 2 dl mustia oliiveja
- 2 dl vaaleaa, belgityylistä vehnäolutta
- 1 mandariinin mehu
- 1-2 tl hunajaa
- 1 nippu (pieni) korianteria
- 1 nippu (pieni) persiljaa
- 3 dl turkkilaista jugurttia
- 1 granaattiomena
- Jos haluat seuraksi: Couscousia, riisiä tai leipää
Laita uuni lämpiämään 180-asteeseen. Kuori ja pieni sipulit ja valkosipulit, kuori ja raasta inkivääri. Pilko kaikki kasvikset ja leikkaa kanafileet paloiksi. Laita öljyä pataan ja kuullota siinä ensin sipulit ja valkosipulit, inkiväärit, kurkuma, jeera ja broileripalat ja kypsennä kanafileiden pinta sekoitellen. Lisää sitten kasvikset, suola, oliivit, olut, hunaja sekä kokonaiset mustapippurit ja hauduta tunnin verran kannen alla uunissa. Avaa granaattiomena ja kopistele sieltä siemenet isoon kulhoon(sottaista hommaa). Tarkista maku.
Silppua korianteri ja persilja, aseta tarjolle myös turkkilaista jugurttia ja granaatinomenansiemenet. Juomaksi belgityylistä vehnäolutta, session IPA:a, belgityyppistä alea tai saison-olutta.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti