tiistai 24. marraskuuta 2020

Viikon resepti: Makeat jenkkicookiet

 

Äsken vauvana sylissä hymyillyt esiteini otti tänään Roskilden festareilta ostamani lempiflanellipaidan päälleen ja viime viikolla hän leipoi bbf:n kanssa maailman makeimpia jenkkicookieita. En kestä miten iso hän on jo, välillä on kova ikävä sitä vauvaa️.  Tosin etuja tästä vaiheestakin on. Kuten nämä keksit, jotka sain valmiina kahvin kanssa. 

 


Amerikkalaiset suklaahippukeksit

(noin 30 kpl)

170 g huoneenlämpöistä voita

2, 2 dl sokeria

1 huoneenlämpöinen kananmuna

2 tl vaniljasokeria

5 dl vehnäjauhoja

2 tl maissitärkkelystä

1 tl ruokasoodaa

3 dl (250 g) karkeasti rouhittua maitosuklaata

Noin 12 Omar-karkkia

Rouhi suklaa veitsellä karkeasti (n. 1 cm paloja). Leikkaa Omarit saksilla pieniksi paloiksi. Sekoita vehnäjauhot, ruokasooda ja maissitärkkelys kulhossa ja laita sivuun.

Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää kananmuna ja vaniljasokeri ja vatkaa matalalla teholla tasaiseksi taikinaksi. Lisää myös sekoitetut kuivat ainekset ja sekoita nopeasti taikinaksi, lisää myös rouhittu suklaa ja Omarit. Laita taikina jääkaappiin vähintään 30 minuutiksi.

Lämmitä uuni 175 asteeseen. Vuoraa kaksi uunipeltiä leivinpaperilla. Ota kahdella lusikalla pieniä palloja taikinasta ja aseta pellille. Jätä muutama sentti jokaisen palleron väliin. Älä litistä pallosia.

Paista uunin keskitasolla n. 8-10 minuuttia, kunnes keksien reunat saavat aavistuksen verran väriä ja pinta ei enää kiillä niin paljon. Älä paista keksejä liian kauan, keksien pitää olla pehmeitä vielä kun otat ne uunista. Älä jätä jäähtymään kuumalle pellille, jotta eivät jälkikypsy liikaa. Syö heti. Aikuiset voisivat juoda näiden kanssa kirpeää hapanolutta, lambicia tai tosi sitrusmaista IPA-olutta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti