tiistai 13. marraskuuta 2018

Marraskuun lämmin salaatti omenasta&perunasta


Tähän aikaan vuodesta ainakin minua, pustan tyttöä, masentaa jatkuva pimeys ja kylmyys.Tällöin sitä usein lääkitsen syömällä lohturuokaa, jonka täytyy olla jotenkin pehmoista, mielellään vähän makeaa sekä suolaista ja täynnä rasvaa. Salaatit ei todellakaan kiinnostele.

Mutta tässä uunissa valmistuva salaatti, joka on itselleni tyypillisesti helppo ja hyvä. Siinä on perunaa, omenaa, fetaa ja mantelia(nämä ovat muuten raaka-aineita, joita meillä aina on kaapissa). Ainoa vihreä, jota salaatista löytyy, on tuore basilika. Ja hyvä niin.

Lämmin omenaperunasalaatti fetalla ja manteleilla 


Noin 5 perunaa, oliiviöljyä, 3 omenaa, 200 g fetaa, 1 dl kuorellisia manteleita(tai kurpitsansiemeniä), suolaa, mustapippuria ja tuoretta basilikaa.

Viipaloi perunat ohueksi ja levitä leivinpaperille uunipellille. Laita päälle öljyä sekä suolaa ja pippuria. Paahda uunissa noin 15 minuuttia. Ota pelti uunista, viipaloi omenat, levitä ne osittain perunoiden päälle, murustele kaiken päälle feta, sirottele mantelit ja laita takaisin 10 minuutiksi.

Sitten vaan uunipelliltä lautaselle, basilikaa päälle ja nam. Tämä menee muuten myös leivän päällä, vinkvink vaan. Söin tätä viime viikolla yöllä sohvalla, kun katsoin samalla Frendejä. Hyvää oli niin. Suosittelen siis Frendien kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti