perjantai 13. lokakuuta 2017

Oluttärppejä Finnish Craft Beer Revolution-viikolle!

Minusta on aina hauskaa, kun ravintoloissa järjestetään erilaisia teemaviikkoja tai muita tempauksia, jolloin pääsee maistelemaan uusia oluita tai kuuntelemaan miten itse oluentekijä kertoo omista oluistaan.

Ensi viikolla käynnistyvät HOK-Elannon oluthuoneissa ympäri Helsinkiä ja Espoota Finnish Craft Beer Revolution-viikot, jossa pääsee maistamaan ihan uusia oluita eri mestoissa.

Koska oluen maistaminen on hauskaa, tehtiin siitä myös City-lehden kanssa pieni video someen. Tätä löytyy kaksi eri versiota, toinen lyhyt ja ytimekäs ja toinen pitkä ja perusteellinen. Valitse itse, kumman katsot!


Kokosin omat tärppini FCBR-viikolle. (On muuten vaikea muistaa tuo kirjainyhdistelmä)
Eri ravintolaketjut tai eriteemaiset ravintolat ovat ottaneet tietyn panimon oluita, joten kaikkea ei saa kaikkialta. Se on hauskaakin, tulee kierrettyä enemmän mestoja.

En ole oikeastaan maistanut ikinä huonoa olutta oululaiselta Maistilan panimolta, joten odotan erikoisesti viikolla lanseerattavaa hapanolutta EK2. Sitä saa maistaa Angleterressa ja Kitty´s Public Housessa.

Uudehkolta, mäntyharjulaiselta Nilkko Brewingiltä valitsin tärpiksi raparperilla maustettua Jumpy Vehnää, joka on tarjolla Kaislassa. Tapasin Nilkon oluentekijän Iiro Heikkilän ja hän kertoi, että oluessa käytetty raparperi on kotoisin hänen isoäitinsä pihalta. Liikkistä! Kaislasta löytyy myös minulle hieman tuntemattomampi Kanavan Panimo, jonka Kurki Vehnässä on sahtimallasta, sen aion ainakin maistaa.

Olhuseissa on tarjolla Stadin Panimoa ja sieltä kiinnostaa eniten Victrix Helsch, kiinnostava kölsh-tyylinen olut, joka on kuitenkin esikuvaansa humaloidumpi. Pidän erittäin paljon kölscheistä, joten odotan tätä innolla.

Saimaan Juomatehtaan oluita saa mm. Amsterdam- ja Rotterdam oluthuoneista. Siellä kutkuttelee Brewer´s Special Mullet Pilsner, koska hyvä pilsner on aina mukava juoda, enkä ole tätä vielä maistanut. Plevalta taas kiinnostaa Finlayson Art Ale, hedelmäinen olut, jossa on makua pehmentävää kauraa. Sitä ja muita Plevna-oluita saa Kuikasta, Joutsenesta ja Poseidonista.

William K on yksi lempioluthuoneketjuni. Asuin aikanaan William K Mannerheimintien yläkerrassa ja se on jättänyt tietyn lukkarirakkauden koko ketjua kohtaan. Muistan vieläkin miten hienoa oli, kun siellä oli matot pöytien päällä. William K-oluthuoneissa on tarjolla FCBR-viikon ajan Fat Lizardin oluita, joista pääsin maistamaan Hop On IPA-uutuutta etukäteen. Oli hyvä, reippasti huomaloitu, jopa öljyisen katkera, mutta silti aika helpostijuotava IPA.

Ensi viikolla on myös iso kasa tastingeja, joihin voi tulla maistamaan oluita ja kuuntelemaan oluentekijöitä sekä hevosajelua baarista toiseen torstaina 19.10. Itse olen päättänyt mennä ainakin Maistilan, Kanavan, Stadin Panimon ja Fat Lizardin tastingiin sekä tietysti hevoskärryilemään. Nähdään ehkä siellä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti