tiistai 9. heinäkuuta 2013

Roskilde. 2013.


Viime viikonloppuna.
Perjantaista sunnutaihin. Festareilla, jossa palkallisena voimana on vaan noin 30 henkeä. Koko muuta hommaa pyärittää 300 vapaaehtoista. Jotka tietysti saa liput festareille. Ei huono homma. 
Hauskassa seurassa.
Hyvässä säässä.  Ei paljon tarvinnut kumisaappaita tänä vuonna. Tennarit riitti.
Kivojen kaljamyyjien kanssa.
Übercoolien tanskalaisten kanssa. Nohuhhuh.
Syömässä. Koko ajan. Festareille pääse myymään ruokaan JOS  kolmasosa raaka-aineista on luomua, aina on kasvisvaihtoehto ja ruoka on halpaa. Ainiin, ruuan täytyy olla myös hyvää.. Ja se oli. 

Juotiin me vähän. Luomudrikkejä. Joista luvattiin vaan luomukankkunen. Se tulikin. 


 

Olihan siellä vaatteitakin myytävänä. Uusia ja käytettyjä. Paljon erilaisia. Kivoja.
Haluttavia kuteita riitti tanskalaisten päälläkin. Ja asusteena.
Festareilla kuraantuneita vaatteita pystyi myös kierrättämään. HM:n pisteellä: Tuo vaate, saat uuden, paremman, tuunatun vaatteen. Kun olisin edeltä tiennyt, olisin vanhoilla räteillä varustautunutkin.

Roskilden maineen tuntien, tietysti siellä oli myös tiedostavaa paneelia. Tietysti.  En kyllä kauaa jaksanut kuunnella.
Miten tyylikkäitä festarivieraita. Matsaavat vaatteet ja samanlaiset kassit. Eikestä. Siinä sitten vaan hengaillaan pissametsän puihin sidottuja pisuaareja edessä.

Kaikenlaista jengiä paikalla pyöri.

Kaikenlaista kasvisruokaa. Söin ainakin intialaista, meksikolaista, hampurilaista, pizzaa, luomupirtelöä, porkkanakakkua ja suklaakeksejä. Muutakin. Muistaisi vaan mitä.
Hassuja tanskalaisia riitti. 
Festarin omat Converset. Meidän jengistä seitsemälle päätyi jalkaan. Tässä mallina Timo hyvin mallaa. 


Parhaita oli ihmiset. Niin kuin kaunis Eevis.
Ja muut matkakumppaninit. 

Ihmeellistä, miten oppii uusista ja vanhoista tuttavuuksista kun heidän kanssaan matkustaa yhdessä. Yhdessä matkustaminen ja kokeminen tuo mukanaan tietyn tuttuuden, jossa asioita on helppo jakaa. 

Nytkin sain tietää niin paljon uutta mukani olleista; oli yksi joka on ollut ruumishuoneella töissä, toinen joka on syntymästään lähtien ollut kasvissyöjä, kolmas joka on ollut DJ:nä nuoruuteni kantadisessä. Oli lavastajan opissa olutta, saamen kieltä osaavaa, kauhea kankkunen-siltä partaiselta kaverilta näyttävää ja hitsaajaksi aikovaa. Ihanaa tutustua kaikkiin!

Paljon, paljon ihmisiä. 
Ja tietysti bändit. Omat suosikit tällä kertaa Of Monster and Men jota päästiin katsomaan lavan taakse, vanha itkurock-suosikkini The Natrional, uusi tuttavuus De Sorte Skole. Oli siellä muutama muukin, jotka näkyy TUOLTA.

Tätä kaikkea oli Roskilde tänä vuonna. Kiitos. Ihankaikille. Varsinkin Riikalle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti